Redactia.ro
Home » Știri » O nouă explozie în Constanța. Coloană de fum în zona Palas

O nouă explozie în Constanța. Coloană de fum în zona Palas

O nouă explozie s-a produs, sâmbătă, în Constanța, după cea de vineri de la Rafinăria Petromidia-Năvodari. O coloană de fum negru și dens se vede în zona Palas a orașului, iar localnicii și turiștii sunt speriați. Au fost informați prin RO-Alert să rămână în locuințe până la stabilizarea definitivă a situației, chiar dacă sunt deja pompierii la fața locului.

O nouă explozie în Constanța. Coloană de fum în zona Palas

Potrivit ultimelor informații, explozia a avut loc la o magazie de aluminiu de la o fabrică de BCA dintr-o zonă industrială a Constanței. Ulterior, a izbucnit un incendiu de proporții, încât pompierii au intervenit să-l oprească. A fost nevoie de deplasarea cu 9 autospeciale ale ISU Dobrogea – Palas și Port, dar și un echipaj SMURD.

UPDATE 18:00 Departamentul pentru Situații de Urgență a transmis un comunicat prin care anunță detalii despre cum se manifestă incendiul în interiorul fabricii.

”Incendiul a pornit inițial de la o magazie în care se afla depozitată cantitatea de cca. 30 tone de pulberi de aluminiu, iar în acest moment se acționează pentru localizare și lichidarea incendiului la hala cu carton bituminos și la magazia cu pulberi unde mai sunt câteva focare izolate asupra cărora se acționează cu nisip”, potrivit unui comunicat al DSU.

UPDATE 17:45 ISU Constanța a transmis că nu s-au înregistrat victime până la această oră, iar oamenii trebuie să stea în continuare în case. Tot până la această oră, echipajul de intervenție a mai stabilizat situația și nu se știe dacă sunt persoane rănite. Martorii care au sunat la 112 au relatat că înainte de izbucnirea focului s-ar fi auzit 3 explozii, potrivit realitatea.net

S-a activat planul roșu de intervenție

Între timp, a fost activat planul roșu de intervenție iar oamenii au fost informați prin RO-Alert să stea în case.“Având în vedere degajările mari de fum, pentru protecţia populaţiei aflată în proximitate, va fi transmis mesaj RO-Alert”, a informat ISU “Dobrogea.

Imagine

Ce s-a mai aflat în cazul exploziei de la Rafinăria Petromidia-Năvodari

Explozia de la Rafinăria Petromidia-Năvodari a avut loc, vineri în jurul orei 12:00 și a produs și moartea unui bărbat de 32 de ani. Mai multe echipaje de intervenție s-au deplasat la fața locului din: Tulcea, Constanța, Călărași. Cauza tragediei pare să fi fost o instalație de gaz de la rafinărie.

„Din informațiile pe care le avem la această oră de la colegii de la această ora, se pare că ar fi avut loc o explozie la o instalație de gaz de la rafinărie”, a declarat pentru Știrile PRO TV Ana Maria Stoica, de la ISU Constanța.

Încă se fac cercetări pentru a se ști cu exactitate ce a produs explozia. Întreaga intervenție a fost coordonată de șeful DSU, Raed Arafat. Apelul a fost la 12 şi 16 minute, forţele au ajuns în opt minute, s-a anunţat că este explozie, cu incendiu, posibile victime. Prima parte a intervenţiei au realizat-o pompierii locali de la Petromidia. Imediat au ajuns pompierii din Constanţa, între timp Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a mobilizat forţe de la Tulcea, Călăraşi şi Brăila. Au ajuns toţi aici şi au asistat la lichidarea incendiului, era nevoie să fie înconjurat şi atacat din toate părţile, în acelaşi moment. (…) A fost lichidat în jurul orei 15,00. Au participat şi echipaje de răspuns la incendii, echipaje SMURD şi echipaje de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă”, a spus Raed Arafat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: