Redactia.ro
Home » Știri » Cel mai bătrân pământean a murit la 112 ani și i-a luat locul un român. Bărbatul are o poveste de viață uimitoare

Cel mai bătrân pământean a murit la 112 ani și i-a luat locul un român. Bărbatul are o poveste de viață uimitoare

GALERIE FOTO (2) Dumitru Comănescu

Dumitru Comănescu a devenit oficial cel mai în vârstă bărbat din lume, după ce britanicul Robert Weighton – care deținea recordul pentru cel mai bătrân bărbat al planetei – a încetat din viață la vârsta de 112 ani.

Anterior, recordul era deținut de japonezul Chitetsu Watanabe, care a murit în luna februarie a acestui an, tot la vârsta de 112 ani.

Un român a devenit cel mai în vârstă bărbat din lume

Guinness World Records l-a recunoscut deja pe românul nostru, în vârstă de 111 ani și 7 luni.

„Dragii mei, am primit cu emoție vestea cea mare, dar, în primul rând aș vrea să transmit condoleanțe familiei fostului lider mondial, Robert Weighton. Mă simt onorat și binecuvântat să fiu acum, oficial, cel mai vârstnic bărbat din lume și să reprezint România la cel mai înalt nivel! Este incredibil!”, a declarat Dumitru Comănescu Centrului pentru Seniori al Municipiului București, citat de digi24.ro.

Dumitru Comănescu are 111 ani și 7 luni

Dumitru Comănescu s-a născut pe 8 noiembrie 1908, la Proviţa de Jos, în Prahova. Provine dintr-o familie de boieri, care i-a asigurat o educație. I-a plăcut foarte mult matematică, de aceea a urmat Facultatea de Matematică.

„L-am avut profesor pe Gheorghe Ţiţeica. Am locuit la cămin în Bucureşti, am avut întotdeauna bursă de merit şi note mari, pentru că viaţa era grea şi la oraş totul era scump. Mă mai ajutau părinţii să îmi trimită mâncare, în rest mă descurcam singur”, spunea el, într-un interviu, potrivit Life.

A făcut și Agronomia, de unde a ieșit inginer agronom, meserie pe care a practicat-o toată viața. Dumitru Comănescu a cunoscut cele două Războaie Mondiale, a fost martor la Marea Unire și la multe evenimente violente.

Secretul longevității celui mai în vârstă bărbat din lume

Dumitru Comănescu a dezvăluit care sunt secretele unei vieți longevive: iubirea şi echilibrul. Bărbatul, care locuiește la București, are o dieta creată special pentru el. Mănâncă destul de puţin, de aceea familia lui are grijă să-i pregătească alimente consistente, bazate în special pe grăsimi nesaturate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: