Redactia.ro
Home » Știri » Cel mai mare salariu de la stat. Cât câștigă Florin Georgescu, prim vice-guvernatorul BNR, din salariu și pensie specială

Cel mai mare salariu de la stat. Cât câștigă Florin Georgescu, prim vice-guvernatorul BNR, din salariu și pensie specială

florin_georgescu

Anul trecut a fost un an foarte bun din punct de vedere financiar pentru prim vice-guvernatorul BNR, Florin Georgescu. Câștigul acestuia de anul trecut îl depășește pe cel al guvernatorului de la Banca Națională, Mugur Isărescu.

Cel mai bine plătit membru al conducerii BNR

Prin declarația de avere publicată pe site-ul BNR, prim vice-guvernatorul BNR ne demonstrează că românii încasează bani frumoși din funcțiile pe care le au în instituțiile de stat. Potrivit documentului, Florin Georgescu a încasat de la BNR suma de 1.365.428 lei, adică salariul pentru funcția de prim-viceguvernator al Băncii Naționale pe lună este de 113.785 lei.

Totodată, de pe urma activității sale didactice în cadrul Academiei de Studii Economice (ASE), el a încasat și suma de 3.139 lei. Alți 23.940 de lei provin din închirierea unui apartament cu 2 camere, în sectorul 4. La suma colosală obținută pe anul 2019, se adaugă și pensia primită în valoare de 126.608 lei, precum și indemnizație de parlamentar de 107.472 lei de la Camera Deputaților.

Bunurile imobile aflate în proprietatea lui Florin Georgescu

Florin Georgescu are în proprietate un teren de 111,58 de metri pătrați, în comuna Snagov, din județul Ilfov, un apartament de 7,83 de metri pătrați în sectorul 1, din București și o casă de vacanță în comuna Snagov (jud. Ilfov), de 210.45 mp. Cel mai mare depozit declarat de Florin Georgescu este la BCR, în valoare de 3,1 milioane lei.

La finalul anilor 90, Florin Georgescu a fost recrutat de controversatul om de afaceri Sorin Ovidiu Vântu, alături de Nicolae Văcăroiu, să formeze BID, Banca de Investiții și dezvoltare. Acest proiect a eșuat în martie 2002, banca fiind dizolvată în urma deciziei acționarilor de la acea vreme. Florin Georgescu a fost președintele CA de la BCR, care preluase partea bună din Bancorex. Ulterior, a fost ales prim-viceguvernator al BNR, poziție deținută și în prezent. Prim vice-guvernatorul BNR este cunoscut ca fiind un vechi membru PDSR/ PSD, precum și un bun prieten al lui Ion Iliescu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: