Redactia.ro
Home » Știri » Cel mai mare spital din Argeș ar putea fi închis. 27 de persoane au fost infectate cu coronavirus

Cel mai mare spital din Argeș ar putea fi închis. 27 de persoane au fost infectate cu coronavirus

Spital din Arges

Spitalul Județean Pitești riscă să fie închis după ce un medic chirurg a fost testat pozitiv cu coronavirus. Potrivit surselor, deși medicul știa că este infectat cu noul virus, acesta a continuat să vină la spital timp de două săptămâni.

Medic chirurg infectat cu coronavirus

În urmă cu o săptămână, un medic chirurg de la Spitalul Județean Pitești a fost depistat cu coronavirus. Cu toate acestea, deși acea simptomele specifice noului virus, medicul a continuat să meargă la spital.

Surse din spital susțin că toți cei care știau că medicul este infectat, l-au rugat să rămână acasă o perioadă, dar acesta a preferat să vină la spital, refuzând chiar să poarte mască.

Potrivit datelor DSP Argeș, numărul celor care au intrat în contact cu medicul infectat cu coronavirus, este de aproximativ 50. Printre aceste se află și 24 de pacienți, iar restul fiind cadre medicale.

Soția medicului chirurg, la rândul ei fiind medic, a fost și ea testată,dar rezultatul a ieșit negativ și a fost izolată la domiciliu două zile.

Spitalul ar putea fi închis

Chirurgul a continuat să își desfășoare activitatea, chiar dacă acesta avea simptomele specifice noului virus care a ucis mii de oameni din întreaga lume.

Din cauza acestui lucru, o mare parte din personalul spitalului va fi schimbat, fiind aduse cadre medicale militare. În urma situației, patru asistente și două infirmiere care lucrează în 3 secții SJU, iar cea mai gravă situație este la Terapie Intensivă, unde o asistentă este infectată cu coronavirus.

De asemenea, autoritățile așteptată rezultatele altor persoane, pentru a lua o decizie în legătură cu situația provocată de medicul chirurg de la Spitalul Pitești.

La spitalul de la Călinești, unde lucrează soția medicului chirurg infectat cu coronavirus, au fost testate 80 de persoane, iar prefectului Argeșului a declarat că toate cadrele medicale vor fi testate dar și toți pacienții din cadrul Spitalului Județean de Urgență.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: