Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cel mai ușor desert. Rețetă griș cu lapte și dulceață

Cel mai ușor desert. Rețetă griș cu lapte și dulceață

griș cu lapte

Grișul cu lapte este, cu siguranță, una dintre rețetele copilăriei de care nu ne-am putea sătura vreodată. Atât de simplă, dar de efect, această rețetă din doar câteva ingrediente poate fi mai bună decât orice prăjitură dacă știi să o pregătești așa cum trebuie și să o facă să arate aspectuos. Nimic nu poate fi mai simplu decât acest desert, chiar și copiii îl pot face.

De ce ingrediente ai nevoie să faci griș cu lapte

1 l lapte
100 g zahăr

100 g gris

1 păstaie de vanilie

Puțină sare

Dulceață, fructe proaspete sau scorțișoară

Cum se pregătește cel mai ușor desert, grișul cu lapte

Mai întâi, trebuie să amestecați în lapte zahărul, sarea, vanilia. Acest amestec trebuie lăsat pe foc până atinge punctul de fierbere. Acela este momentul în care trebuie să scoateți și păstaia de vanilie de acolo, pentru că în niciun caz nu ne dorim un lapte cu griș și o păstaie nelalocul ei!

Apoi, trebuie să adăugați grișul, încetul cu încetul, pentru a nu se forma cocoloașe. În acest moment, este bine să aveți focul dat încet.
Partea următoare este cea crucială pentru consistența și textura desertului nostru.Trebuie să amenstecăm încontinuu, timp de cinci sau chiar șapte minute. Atunci când începe să se îngroașe și să capete consistența pe care o știm, este momentul să oprim și focul.

Dacă vreți să faceți banalul lapte cu griș să arate bine și să fie mai atractiv pentru cei dragi, atunci puteți folosi acest sfat: când este gata compoziția de lapte cu griș, puteți să o turnați în două boluri mici, pentru că apoi grișul îi va prelua forma. Puneți castronelele la frigider timp de trei ore, apoi întoarceți-le și adăugați ce topping vreți.

Desigur că puteți să savurați și acest desert cald, direct dintr-un castron, peste care să puneți niște scorțișoară și dulceață de care vă place.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini