Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cele mai bune remedii naturiste pentru tuse

Cele mai bune remedii naturiste pentru tuse

Cele mai bune remedii naturiste pentru tuse

În special în sezonul rece, răceala este inevitabilă, fie că ai sau nu sistemul imunitar rezistent. Unul dintre cele mai evidente semne că s-a instalat deja această afecțiune deranjantă este tusea.

Printre altele însă, tusea mai anunță o posibilă infecție acută a sistemului respirator atunci când nu este legată direct de o răceală. În orice caz, netratată la timp, corespunzător, aceasta poate duce la boli și mai complexe și mai greu de vindecat.

Din fericire, există pentru tuse câteva remedii care nu au nevoie de o rețetă de la medicul specialist. Dar înainte de a le cunoaște trebuie să știm cât mai multe despre tipurile de tuse. doar așa vom alege și preparatul cel mai potrivit petru fiecare caz.

Așadar, există tuse cu expectorație și apare ca un mecanism de apărare împotriva factorilor iritativi. Este caracteristică mai mult bolilor inflamatorii, cum ar fi astmul.

Pe de altă parte, tusea seacă nu are mucozități și nu este încurajată împiedicarea ei. Apare în cazul alergiilor, a TBC-ului sau a insuficienței cardiace. Există și o combinație între cele două tipuri de tuse, cunoscută drept tuse mixtă.

Aceasta este mai mult o consecință a unui tratament prost sau incomplet.

Cele mai comune tratamente pentru tuse

Pentru fiecare dintre aceste tipuri de tuse remediile sunt specifice. Astfel pentru cea seacă cele mai potrivite sunt cele emoliente, cu efect calmant, cum ar fi siropul din ridichea neagră cu miere.

De asemenea, dezinfectantele care acționează local, cum ar fi cele pe bază de salvie sunt și ele cele de preferat. În cazul tusei umede este recomandată eliberarea căilor respiratorii de mucozitate.

Cele mai bune sunt siropurile cu extract de iederă, de pin, de brad sau de lemn-dulce. Apoi, la fel de eficiente sunt și antiinflamatoarele locale.

Bineînțeles, trebuie să ajungem și la medic în câteva cazuri specifice. Printre acestea se numără tusea cu febră și transpirație în exces, dificultate în timpul respirației, tuse combinată cu sânge sau de o culoare ciudată, galben, verde sau gri.

Trebuie să meargă la medic în special copiii, bătrânii, gravidele și bolnavii care fac un tratament pentru astm, alergii sau chiar glaucom.

Citeşte şi: Medicamentul Eurespal a fost retras de pe piaţă. Ce efecte adverse are

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: