Redactia.ro
Home » Știri » Cele mai ciudate reguli de circulație ale momentului. Unde nu ai voie să rămâi fără combustibil sau să transporți gorile în mașină

Cele mai ciudate reguli de circulație ale momentului. Unde nu ai voie să rămâi fără combustibil sau să transporți gorile în mașină

Cele mai ciudate reguli de circulație ale momentului. Unde nu ai voie să rămâi fără combustibil sau să transporți câini

Fiecare țară are propriile sale reguli după care funcționează, la fel și în ceea ce privește legislația rutieră. Se pare că există o mulțime de reguli de circulație ciudate în această lume, iar unele întreg orice imaginație. Dacă în unele state rămâi fără permis dacă nu mai ai combustibil, în altele vei da de belea dacă transporți un câine pe… plafonul mașinii!

Reguli de circulație despre care nu s-a mai auzit

Dacă în România ni se par ciudate anumite reguli de circulație, stai să vezi cum stau lucrurile peste hotare! Unele state au o legislație de-a dreptul neobișnuită, care întrece orice imaginație. Este vorba despre interdicții și pedepse ciudate, care par desprinse din desenele animate.

Statele Unite este una dintre ţările fruntașe la semne de circulație sau reguli ciudate pentru șoferi. Unele dintre ele nu mai sunt valabile poate de câțiva ani, dar altele încă se aplică și atrag atenția tuturor. De exemplu, șoferii din Pennsylvania care întâlnesc pe drum un călăreț pe un cal, trebuie să fie foarte atenți: dacă se sperie animalul, să oprească imediat mașina și să se acopere cu o pătură. Dacă animalul este tot speriat, trebuie să ascundă mașini în tufiș.

De asemenea, în Alabama este interzis să conduci o mașină desculț. Totul a pornit de la faptul că un șofer a făcut accident în timp ce nu avea încălțări, precizând că nu a putut călca frâna, care era prea încinsă.

Reguli ciudate pentru toți șoferii

Tot în Alabama există o regulă de circulație care îţi interzice să şofezi dacă eşti legat la ochi, ceea ce chiar întrece orice imaginație. La capitolul viteză, California nu stă deloc bine. Rămâi fără permis dacă circuli, pe orice drum, cu peste 100 km/h.

În Massachusetts, este ilegal să ai o gorilă pe bancheta din spate a mașinii. Totuși, de ce ai avea ca pasager o GORILĂ? În Alaska, șoferilor le este interzis să transporte un câine pe plafonul unei mașini. Legea a izbucnit de la fapte reale: Mitt Romney, candidat la președinția SUA, și-a plimbat câinele timp de 12 ore pe plafon.

În Manila, capitala Filipinelor, poți circula cu mașina doar în anumite zile ale săptămânii, în funcție de numărul de înmatriculare: Mașinile cu ultima cifră de înmatriculare 1 și 2 nu pot circula pe străzi în zilele de luni. Marți este interzis să circule cei ale căror numere se termină cu  3 și 4.

Miercurea au interzis cei care au la final de număr 4,5,6, În timp ce joia sunt vizați cei cu 7 și 8. Vinerea, însă, să fie atenți cei cărora li se termină numărul cu 9 și 0. În weekend, însă, nu mai există restricții.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: