Redactia.ro
Home » Coronavirus » Centrul de Bătrâni de la Răcari: 47 de persoane infectate COVID-19. Apare un nou focar în România

Centrul de Bătrâni de la Răcari: 47 de persoane infectate COVID-19. Apare un nou focar în România

Centrul de Bătrâni de la Răcari: 47 de persoane infectate. Apare un nou focar în România

Mai multe Centre pentru Bătrâni din România se confruntă cu răspândirea rapidă a infecţiei COVID-19. După apariția primelor cazuri, azilurile devin rapid focare de infecție, pentru că vârstincii sunt cei mai vulnerabili în fața noului coronavirus.

La Răcari, în doar două zile, au fost confirmate 47 de persoane infectate cu COVID-19. Se așteaptă și rezultatele testelor pentru ceilalți oaspeți ai azilului. 6 persoane au fost confirmate, astăzi, în duminica Paștelui.

Un nou focar de infecție în România, la Răcari

Primarului din Răcari, Marius Caraveţeanu, a anunțat duminică, confirmarea a 47 de pacienți infectați cu noul coronavirus, în Centrul de Bătrâni al orașului. Edilul a povestit pentru Mediafax că primele măsuri au fost luate de la începutul lunii martie, când au limitat vizitele la centru. De asemenea, personalul lucra în ture de câte două săptămâni.

Testarea în centru a început după ce o îngrijitoare a fost confirmată cu COVID-19

Aparent, pacientul zero din centru de bătrâni din Răcari este o îngrijoare. Atunci s-a decis testarea tuturor bătrânilor, pentru că este cunoscut faptul că vârstnicii sunt cei mai expuși infecției cu noul coronavirus.

„Pe scurt: un cetăţean solicită ambulanţa (…) fiind declarat pozitiv! Internat la Spitalul de Boli Infecţioase Târgovişte! Soţia lucrează în centrul medico-social şi a fost prezentă la post până în data de 09.04 fără simptome, fără vagă bănuială că ar putea avea probleme de sănătate! Izolarea în centru s-a realizat în data de 11.04 în conformitate cu Ordonanţa Militară 8/10.04! În acest moment persoanele testate pozitiv sunt preluate şi internate la spitalul de boli infecţioase Târgovişte! Vineri vor fi testaţi toţi colegii aflaţi în izolare la domiciliu!”, a scris, pe Facebook, primarul din Răcari, Marius Caraveţeanu.

DSP Dâmboviţa a început o anchetă epidemiologică la Centrul medico-social de la Răcari.

Cazuri similare au fost înregistrate și la Galați și la Hunedoara, unde azilurile de bătrâni au devenit adevărate focare de infecție COVID-19.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: