Redactia.ro
Home » Știri » Cercetarea românească care dă peste cap teoriile despre COVID-19. De unde provine, de fapt, virusul care face ravagii în România

Cercetarea românească care dă peste cap teoriile despre COVID-19. De unde provine, de fapt, virusul care face ravagii în România

cercetare coronavirus

O cercetare complexă realizată în România arată că noul coronavirus este cel care a infectat atâția oameni în Wuhan, aceasta fiind originea lui. Mai mult, aceeași cercetare arată că persoanele care s-au infectat deja nu mai pot contracta încă o dată infecția.

Cercetarea românească care dă peste cap teoriile despre COVID-19

Acest studiu a fost efectuat de o echipă de specialiști români, care au analizat 53 de probe de la pacienți care au venit din șapte orașe ale țării și anume București, Galați, Slatina, Suceava, Cluj, Focșani și Tulcea.

În urma cercetării, specialiștii au stabilit că virusul care circulă în România și care a făcut peste 1.000 de victime în țara noastră este cel din China, din Wuhan. În același timp, nu se poate spune că certitudine că virusul este exact același, pentru că el a sufeit multe mutații între timp.

“Pe lotul nostru de studiu s-a observat că în fiecare focar diversitatea genetică a virusurilor este relativ mică, fiind detectate diferențe notabile mai degrabă între focare, ceea ce înseamnă că în fiecare focar au fost puțini oameni care au adus virusul din afara țării, transmiterea virusului fiind în mare parte intracomunitară. Acest lucru se datorează, probabil, și restricțiilor de circulație impuse în această perioadă”, a explicat biologul Dumitru Jardan.

Descoperiri importante de COVID-19 făcute de cercetătorii români

O descoperire deosebit de importantă făcută de cercetători este acea că riscul reinfectării este unul mic.

Mutațiile identificate de echipa noastră la nivelul genei S nu susțin teoria legată de faptul că virusul ar fi capabil de reinfecție. În viitor însă situația s-ar putea modifica. Cercetătorii la nivel mondial studiază îndeaproape modificările care apar la nivelul acestei gene pentru a identifica din timp dacă virusul a suferit această mutație, aceasta fiind cea care ar putea totuși duce la o reinfecție”, a mai spus biologul.

Coronavirusul face ravagii în țara noastr încă din februarie, când a fost descoperit primul caz de infectare. Acum, am ajuns la peste 25.000 de persoane bolnave.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: