Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cinci modalități simple cu ajutorul cărora poți scăpa de tartrul de pe dinți. Iată de ce ai nevoie

Cinci modalități simple cu ajutorul cărora poți scăpa de tartrul de pe dinți. Iată de ce ai nevoie

Tartrul poate face ravagii asupra sănătății dentare și poate duce la boli ale gingiilor. Igiena dentară este esențială pentru prevenirea tartrului. Dacă nu urmați un protocol zilnic de periaj și folosirea aței dentare, placa poate sta pe dinți mai mult decât ar trebui. Când se întâmplă acest lucru, se combină cu minerale din saliva dvs. și se transformă în cele din urmă în tartru, cunoscut și sub numele de calcul. Iată cinci modalități simple cu ajutorul cărora poți scăpa de tartrul de pe dinți chiar la tine acasă.

Coaja de portocală

Te-ai întrebat vreodată ce să faci cu resturile de coajă de portocală? Acum știi. Citricele sunt în general bune pentru îndepărtarea petelor de placă, deoarece conțin acizi. Puteți freca direct coaja peste dinți timp de 2-3 minute sau puteți face o pastă și o puteți aplica pe dinți. Orice alegeți, clătiți-vă gura cu apă călduță după aceea. Repetați de mai multe ori pe săptămână.

Semințe de susan

Semințele de susan sunt grozave în multe feluri: folosiți-le pentru a vă condimenta salata sau pentru a îndepărta tartrul. Aceștia acționează ca un exfoliant natural și lustruiesc și curăță dinții în același timp. Luați o lingură plină de semințe în gură și mestecați bine. Trebuie să încercați să creați un fel de pastă și să nu o înghițiți în acest proces. Apoi spală-te pe dinți cu această pastă și o periuță de dinți uscată. Faceți acest lucru de două ori pe săptămână.

Ulei de cocos

Uleiul absoarbe murdăria din gură și are, de asemenea, un efect antibacterian împotriva microorganismelor care trăiesc acolo. Luați 1-2 linguri de ulei în gură timp de 10-15 minute (are un gust minunat!), Apoi scuipați-l și clătiți bine cu apă caldă.

Cuișoare

Acest condiment a fost folosit de mult timp ca  remediu pentru dureri pentru durerile de dinți . De asemenea, combate microbii din gură. Măcinați cuișoarele (sau găsiți o pudră gata preparată), adăugați puțin ulei de măsline și aplicați amestecul pe zonele colorate. O altă idee este să mesteci regulat cuișoare pentru a reduce respirația urât mirositoare și a ucide bacteriile . Încercați-l în loc de guma dvs. de mestecat obișnuită, potrivit brightside.me

Aloe vera și glicerină

Un întreg amestec de bunătate pentru dinții tăi. Se amestecă 1 linguriță de gel de aloe vera, 4 lingurițe de glicerină vegetală, 10 picături de  ulei esențial de lămâie și 4 linguri de bicarbonat de sodiu în 1 cană de apă pentru a obține o pastă netedă. Spală-te pe dinți cu această pastă o dată pe zi până când vezi că tartrul devine mai puțin vizibil. Apoi repetați o dată la 3-4 zile. Aloe vera ajută la vindecarea dinților și a gingiilor, iar uleiul esențial de lămâie combate bacteriile.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini