Redactia.ro
Home » Știri » Cine au fost frații lui Ion Iliescu și ce s-a întâmplat cu fiecare din ei. Fostul președinte al României a avut o copilărie grea

Cine au fost frații lui Ion Iliescu și ce s-a întâmplat cu fiecare din ei. Fostul președinte al României a avut o copilărie grea

GALERIE FOTO (4) Cine au fost frații lui Ion Iliescu și ce s-a întâmplat cu fiecare din ei

Cine au fost frații lui Ion Iliescu și ce s-a întâmplat cu fiecare din ei. Fostul președinte al României și liderul Frontului Salvării Naționale de la Revoluția din 1989 este cunoscut de toți românii, iar fără doar și poate, acesta va face parte din istoria României. Puțini sunt cei care știu că fostul președinte a mai avut trei frați, care s-au stins rând pe rând.

Cine au fost frații lui Ion Iliescu și ce s-a întâmplat cu fiecare din ei. Fostul președinte al României a avut o copilărie grea

Cine au fost frații lui Ion Iliescu și ce s-a întâmplat cu fiecare din ei. După Revoluția din 1989, numele lui Ion Iliescu era pe buzele tuturor românilor, după ce comunismul a fost înlăturat. În acea perioadă s-a aliat cu armata și alți membri de partid pentru a schimba România, care se afla sub conducerea comunistă a lui Nicolae Ceaușescu. Așadar, după ce l-a ucis pe fostul dictator, Ion Iliescu a devenit președintele țării și a condus statul în două mandate. Ei bine, cu toate că toți românii îl cunosc, puțini sunt cei care știu detalii despre familia fostului președinte. Ion Iliescu a avut o copilărie grea, acesta fiind abandonat de mama sa când avea numai 1 an. La scurt timp, tatăl său, Alexandru s-a recăsătorit, dar a fost condamnat la închisoare, fiind considerat un comunist ilegalist. Așadar, de la vârsta de 9 ani, Ion Iliescu și frații săi au fost crescuți de bunicii paterni.

Într-un interviu, Ion Iliescu a vorbit despre frații lor, dar și cum și-au pierdut viața. Fostul lider al României era cel mai mare dintre frați și a trecut foarte greu peste toate pierderile din familia sa. Conform acestuia, Mihai era cel mai mic dintre cei 4 frați. Ion Iliescu a declarat că Mihai a fost considerat cel mai drept și cel mai inteligent dintre cei 4. Acesta a studiat limba arabă, dar a reușit să învețe și limbile rusă, italiană și engleză. Mihai Iliescu s-a stins din viață la 60 de ani din cauza cancerului la plămâni, fiind un fumător înrăit. Primul dintre frații Iliescu care a murit a fost Eugen.

Toți frații lui Iliescu au murit

Bărbatul s-a stins din viață în 1984 când muncea pe un șantier din Irak ca tehnician electric. Eugen a suferit un infarct în perioada în care Ion Iliescu și-a pierdut locul de muncă la Institutul Apelor. Crișan, ultimul dintre frații Iliescu a murit în 2005. Acesta a preferat să stea în umbra fratelui său, refuzând să apară în public. „Am avut trei fraţi, dar toţi trei au murit. Eu sunt cel mai în vârstă dintre cei patru fraţi. S-au dus toţi, pe rând… Primul care a trecut în nefiinţă, în 1984, a fost Eugen, inginer electrician. Lucra pe un şantier în Irak, la Kirkuk. A făcut infarct şi a murit acolo. În acea perioadă eu fusesem dat afară de la Institutul Apelor şi, cu greu, după trei luni, mi-am găsit un loc de muncă la editură. În acest timp, el venea în ţară, într-un coşciug sigilat”, și-a reamintit fostul președinte.

Fostul Președinte al României, Ion Iliescu își aduce aminte, cu lacrimi în ochi, că nu a avut o familie normală. Acesta a fost crescut de a doua soție a tatălui său, dar și mătusa sa, care, potrivit acestuia, a fost ca o a doua mamă pentru el. „Dar tata era pentru mine un simbol, pentru că n-am conviețuit cu el și a murit, în ‘45. Iar bunicii au fost cei care m-au format. Iar una dintre surori, la care am și locuit în timpul războiului, în București, mi-a fost a doua mamă”, explica Ion Iliescu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: