Redactia.ro
Home » Știri » Cine este, de fapt, Bogdan Despescu și cum ar fi plagiat de 4 ori. Acum, îl vezi des la conferințele MAI

Cine este, de fapt, Bogdan Despescu și cum ar fi plagiat de 4 ori. Acum, îl vezi des la conferințele MAI

Cine este, de fapt, Bogdan Despescu

Cine este Bogdan Despescu. Secretarul de Stat MAI a fost implicat în mai multe discuții de plagiat. Cine este oficialul care prezintă măsurile adoptate în noile ordonanțe militare adoptate în România.

La televizor, de fiecare dată când se adoptă o nouă măsură, apar Ministrul de Interne, Marcel Vela și Secretarii de Stat MAI Bogdan Despescu și Raed Arafat. Ei aduc la cunoștină românilor că intervin nou măsuri, recomandări și restricții care să limiteze răspândirea noilor coronavirus.

Cine este, de fapt, Bogdan Despescu

L-ai văzut la TV, anunțând noile măsuri, dar cine este Secretarul de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, chestorul Bogdan Despescu. Este absolvent al Academiei de Poliție în anul 1995. După absolvire până în 2002 a fost ofițer operativ de judiciar, economic și investigare a fraudelor în Buzău, Nehoiu și Berca.

Apoi a fost numit adjunct al șefului Poliției orașului Buzău, în 2002. A ocupat acest post până în 2005 când preia funcția de șef al Serviciului de investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Buzău.

Din 2015, a primit poziția de șef al Poliției Române pentru doi ani.

Scandalul care i-a adus demisia

După ce a fost șeful Poliției Române timp de 2 ani, a fost demis, din cauza scandalului polițistului pedofil. Se pare că în acest caz era cunoscută situația polițistului, însă el era menținut drept cadru activ.

La acel moment, demiterea lui Bogdan Despescu, a dus la un cutremur în întregului guvern, în 2018, detalizază digi24.ro. Acum, la finalul lui 2019, Ludovic Orban l-a numit secretar de stat MAI pe Despescu.

În 207 se înscriese la doctorat și a obținut titlul de doctor în iulia 2010. I s-au adus acuzații de plagiat, care cuprindeau informația că ar fi plagiat peste 150 de pagini din teza sa de doctorat.

Bogdan Despescu a dat în judecată Ministerul Afacerilor Interne (MAI) și Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) pentru a obliga cele două instituții să-i plătească sporul doctoral stabilit prin lege pentru persoanele care lucrează pentru statul român, cu toate că în 2010 aceste sporuri fuseseră anulate.

Atunci, a câștigat în instanță sporurile, iar IGPR a fost obligat de instanță să îi achite sporul doctoral pentru fiecare lună în parte începând cu martie 2015.