Redactia.ro
Home » Știri » Cine este fiica actorului Vladimir Găitan. Cum arată și cu ce se ocupă aceasta

Cine este fiica actorului Vladimir Găitan. Cum arată și cu ce se ocupă aceasta

GALERIE FOTO (6) Cine este fiica actorului Vladimir Găitan

Marele actor Vladimir Găitan s-a stins din viață marți, 10 noiembrie după o lungă perioadă în care s-a luptat cu o boală cruntă. Actorul se afla acasă la pat de mai multe luni de zile, iar în luna aprilie refuzând să mai stea internat la spital. Vladimit Găitan și-a dorit să-și petreacă ultimele zile din viață acasă, alături de familia sa. Acesta era căsătorit cu Tünde , având împreună doi copii,un fiu stabilit la Londra și o fiică, Gloria Găitan.

Cine este fiica actorului Vladimir Găitan. Cum arată și cu ce se ocupă

Îndrăgitul actor Vladimir Găitan s-a stins din viață marți, la vârsta de 73 de ani, din cauza unei boli crunte. Actorul s-a luptat luni de zile să trăiască, dorindu-și ca ultimele zile de viață să le petreacă acasă, alături de familia sa. Anunțul trist a fost făcut pe rețelele de socializare de actorul Vlad Rădescu. „Vladimir Găitan a trecut dincolo şi a lăsat teatrul şi filmul românesc, pe noi toţi, mult mai singuri… Condoleanţe familiei care trece prin momente atât de grele. Adio, Duţu!”, a scris Rădescu pe pagina sa.

Vladimir Găitan era căsătorit cu Tünde , și avea doi copii, un fiu care locuiește în Londra și o fiică, pe Gloria Găitan care i-a călcat pe urme tatălui său. Se pare că acest lucru nu i-a adus bucurie marelui actor. Într-un interviu, Gloria a declarat că a fost iubită foarte mult de tatăl său, un copil dorit, după ce soția sa, Tunce pierduse șapte sarcini. Mai mult, Gloria era fericită că a apucat să joace alături de tatăl său. ”E minunat! Ca acasă! Suntem conștienți că avem atâția privitori și sunt emoții, dar comunicarea e extraordinară. Şi piesa e de-așa natură… Suntem tot tată și fiică”, spunea Gloria Găitan, actriță la Teatrul de Comedie din București.

În primăvara anului trecut, Vladimit Găitan a fost implicat într-un scandal, după ce l-a criticat în public pe Tudor Chirilă, iar Gloria a fost cea care a avut de suferit, aceasta sărind în apărarea tatălui ei. ”Mi-a spus domnul Găitan că sunt persoane care au jignit-o pe Gloria Găitan. E absolut josnic și regret dacă cineva mă asociază cu așa ceva. În celelalte privințe socio-politice, (eu și domnul Găitan) nu ne-am înțeles… După o discuție lungă fiecare a rămas cu opinia lui. Îmi pare sincer rău”, scria Marius Vizante la acea vreme.

Ce spunea actorul în ultimul său interviu

Ultimul interviu al actorului Vladimir Găitan a fost în 2019. Atunci marele actor a vorbit despre bătrânețe și despre dorința de a-și vedea copii la casa lor. De asemenea, actorul era foarte fericit pentru că fiul său îi dăruise o nepoată. ”Mă simt boșorog, vorba lui Florinel Piersic. Sper să mai trag de mine câțiva ani. Măcar vreo 2-3, nu aș zice mai mult. Să mă bucur de copii, de băiatul care e la Londra. Mi-a oferit o nepoțică extrem de frumoasă, cu origini ciudate, chinezo-thailandeze, ca mama ei. Aștept ca la anul și fiica mea să-mi facă un nepoțel. Când vezi că ai mai păcălit viața cu un an, te simți de parcă fiecare an îl furi dintr-o bancă pe care reușești să o spargi”, spunea Vladimir Găitan.

Biografia actorului Vladimir Găitan

Vladimir Găitan s-a născut pe 2 februarie 1947, în județul Suceava. Actorul a absolvit în 1970, Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, secția Actorie. După câțiva ani adebutat pe scena Teatrului de Comedie, unde a produs roluri memorabile în piese ca ”Mutter Courage” de Bertholt Brecht (1972), ”Trei surori” de A.P. Cehov (1975), ”12 oameni furioşi” de Reginald Rose (1977), ”Cinema” de Jean Anouilh (1979), ”Pierrot” de Moliere (1980), ”Turnul de fildeş” de Viktor Rozov (1981).

Actorul a mers mai departe de acest drum, și după 1990, a jucat în piesele ”Amphitrion” de Moliere, ”Fuga” de Mihail Burgakov, ”Anna Karenina” de L.N. Tolstoi, ”…escu” de Tudor Muşatescu, ”Poker” de Adrian Lustig, ”Soare pentru doi” de Pierre Sauvil, ”Revizorul” de N.V. Gogol, ”Pescăruşul” de A.P. Cehov. A fost director al Teatrului de Comedie din Bucureşti (1994-1996). Vladimir Găitan a colaborat mult timp cu regizorul Sergiu Nicolaescu și a avut multe spectacole de teatru Tv sau radiofonic. În 2002 a fost decorat cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, împreună cu alți actori. La împlinirea vârstei de 60 de ani, Vladimir a jucatb împreună cu fiica sa, Gloria, pe scena Teatrului de Comedie, în ”Soare pentru doi”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: