Redactia.ro
Home » Știri » Cine este traducătoarea Kamalei Harris. S-a născut în România, dar locuiește de ani de zile în SUA

Cine este traducătoarea Kamalei Harris. S-a născut în România, dar locuiește de ani de zile în SUA

Cine este traducătoarea Kamalei Harris

Cine este traducătoarea Kamalei Harris. Vicepreședintele Statelor Unite ale Americii a ajuns vineri după-amiază, în România, într-o vizită oficială. Este pentru prima dată când Kamala Harris ajunge la noi în țară. Politiciana a discutat cu Klaus Iohannis despre conflictul dintre Rusia și Ucrain. Kamala a venit în România însoțită de staff-ul ei, iar printre aceștia se numără și o româncă, care a tradus în română discursul vicepreședintei.

Cine este traducătoarea Kamalei Harris. S-a născut în România, dar locuiește de ani de zile în SUA

Kamala Harris a avut o vizită istorică în România, având o întâlnire cu președintele țării, Klaus Iohannis. Cei doi au discutat despre conflictul dintre Rusia și Ucraina, dar și despre refugiații ucraineni ajunși pe teritoriul României. La finalul întâlnirii, Iohannis și Kamala Harris au ținut o conferință de presă, răspunzându-le jurnaliștilor la întrebări. Vicepreședinta Americii a venit însoțită de staff-ul ei, iar printre aceștia se numără și traducătoarea care le-a tradus românilor mesajul Kamalei Harris. Potrivit unor surse, traducătoarea este de origine română, dar s-a stabilit în SUA în urmă cu câțiva ani. Aceasta ar fi făcut parte și din staff-ul lui Joe Biden, atunci când a vizita România, în 2014, din poziția de vicepreședinte al Americii.

Cu toate astea, jurnaliștii și românii s-au declarat nemulțumiti de mesajul transmis de traducătoarea Kamalei Harris. Conform acestora, aceasta nu a transmis clar mesajul și s-a încurcat de multe ori pe parcursul discuției. Lucian Mândruță a adus-o în atenția internauților pe traducătoarea Kamalei Harris. Jurnalistul este de părere că, în ciuda faptului că e româncă, translatorul vicepreședintei SUA nu s-a descurcat deloc bine.
doamna traducatoare de la Cotroceni a venit din America, e plecata demult acolo. Ar fi venit cu stafful doamnei Harris.
Mai jos, postarea originala:
Traducatorul Presedintiei e exact ca institutia: rece, neadecvat si foarte departe de inaltimea momentului.
Atata s-a putut? Cred ca e timpul sa cerem mai mult.„,a fost mesajul postat de Lucian Mandruta, pe retelele de socializare.

Potrivit unor internauți care au comentat la postarea jurnalistului, traducătoarea a mai venit în România în urmă cu 8 ani, atunci când Joe Biden a vizitat România. „Traducatoarea era din partea americana, o cunosc, inca de cand a venit cu ele ( sunt 2 doamne emigrate in SUA acum multi ani) Joe Biden pe vremea cand era vice-Presedinte la Palatul Victoria si dumnealor nu vorbesc limba Romana prea des in SUA, de aici si carentele aferente.”

Traducătoarea Kamalei Harris, criticată de români

Kamala Harris a ajuns vineri, în România, pentru a discuta cu președintele țării. Cei doi au discutat despre agresiunile Rusiei asupra Ucrainei, dar și despre refugiații ucraineni care intră pe teritoriul țării noastre. Românii s-au declarat nemulțumiti de faptul că traducatoarea vicepreședintei SUA, de origine română, nu a reușit să traducă cum trebuie mesajul acesteia. Mai mult, internauții au criticat-o pe aceasta în mediul online.

„N-am inteles nimic, un dezastru total traducerea, am cautat cu disperare alt canal, dar degeaba. Mai bine tăcea!”. „Sub orice critică traducerea, un elev de liceu se descurca mult mai bine! Jenantă situația pentru partea română!|”, „Si pe mine m- a iritat foarte mult. Nu am putut asculta tot discursul. Pacat.”,”A lăsat impresia că nu știe să traducă,a creat confuzie,stangacie. Intrebările adresate de jurnaliști au lăsat mult de dorit, au dat impresia că sunt nepregătiți,juniori pentru însemnătatea momentului”, au fost doat cateva dintre comentariile la adresa traducatoarei Kamalei Harris.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: