Redactia.ro
Home » Știri » Cine este Valeriu Gheorghiță. Medicul va coordona campania de vaccinare anti-COVID

Cine este Valeriu Gheorghiță. Medicul va coordona campania de vaccinare anti-COVID

Cine este Valeriu Gheorghiță

Medicul Valeriu Gheorghiță a fost numit de președintele Klaus Iohannis că coordoneze campania de vaccinare anti-Covid. Acesta are 38 de ani și lucrează în prezent la Spitalul Militar Central.

Cine este Valeriu Gheorghiță

Valeriu Gheorghiţă are 38 de ani și este medic la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central Dr Carol Davila. A absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş în 2006 şi a obţinut titlul de doctor în Ştiinţe medicale în 2013. Acesta a avut o lucrare în domeniul bolilor infecţioase, coordonator fiindu-i medicul Adrian Streinu-Cercel.

Rezidenţiatul l-a făcut la Spitalul ”Matei Balş”, iar din 2012 a lucrat ca medic specialist Boli Infecţioase şi apoi ca medic primar. Din 2016 este asistent universitar, scrie viva.ro.

Cine este Valeriu Gheorghiță. Medicul Valeriu Gheorghiţă s-a implicat mult în tratarea persoanelor de coronavirus. El a explicat că în momentul de față masca este cea mai importantă măsură prin care noi putem limita răspândirea acestei infecții.

Purtarea măștii, distanțarea fizică și igiena sunt lucrurile care ne pot asigura aproape un nivel de sută la sută protecție, susține doctorul Valeriu Gheorghiţă.

”Să fie corect pusă, să acopere nasul și gura, să nu fie refolosită. O mască mototolită pe care o punem în buzunar, o scoatem, este o mască contaminată. Care nu mai are nicio valoare din punct de vedere medical. Aerisirea spațiilor închise, unde crește concentrația de particule virale, distanțarea fizică și igiena sunt lucrurile care ne pot asigura aproape un nivel de sută la sută protecție”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță.

De asemenea, medicul a mai atras atenția asupra faptului că supraaglomerarea secțiilor de ATI la un personal insuficient va duce la o scădere a calității îngrijirii acestor pacienți: ”Un număr foarte mare de cazuri severe și critice care depășesc capacitatea de Terapie Intensivă se asociază cu creșterea ratei de deces.

Președintele l-a nimit coordonator al campaniei de vaccinare

Potrivit anunțului făcut de președintele României Klaus Iohannis, doctorul Valeriu Gheorghiță va coordona campania de vaccinare anti-Covid. Potrivit președintelui, dozele de vaccin vor fi ținute la Institutul Cantacuzino, în prezent în subordinea MApN.

”Am avut astăzi cea de-a treia şedinţă cu autorităţile şi experţii în domeniu pentru pregătirea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19. România, ca parte a acordurilor europene, trebuie să fie pregătită pentru a gestiona această campanie. După elaborarea strategiei de vaccinare anti-COVID 19 care va fi făcută publică săptămâna viitoare, autorităţile au început implementarea acestei strategii. A fost desemnat un coordonator al campaniei la nivel naţional în persoana domnului doctor Valeriu Gheorghiţă”, a anunţat Iohannis.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: