Redactia.ro
Home » Știri » Cine intră în etapa a doua de vaccinare anti-Covid. Lista completă

Cine intră în etapa a doua de vaccinare anti-Covid. Lista completă

Cine va fi prima persoană vaccinată împotriva coronavirusului

România se pregătește de etapa a doua de vaccinare anti-coronavirus. Potrivit medicului Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din țară, etapa a doua va începe miercuri. S-a anunțat lista cu persoanele care pot beneficia de administarea următoarelor doze, de la compania Moderna.

Cine intră în etapa a doua de vaccinare. Lista completă

Etapa a doua de vaccinare împotriva coronavirusului  va începe, miercuri, în România, când vor sosi primele doze de la compania Moderna. Coodonatorul campaniei de vaccinare în România, medicul Valeriu Gheorghiță a precizat persoanele care intră în etapa a doua de vaccinare, transmite Digi 24. Iată lista mai jos:

-beneficiarii din centrele sociale,

-persoanele care au peste 65 de ani.

-persoanele cu boli precum: diabet zaharat, obezitate, alte metabolice inclusiv boli congenitale, afecțiunile cardiovasculare cronice, afecțiunile cronice renale, oncologice, pulmonare, sindromul Down, afecțiuni hepatice, autoimune și alte condiții de imunodepresie, HIV-SIDA,

-persoanele care deservesc activități esențiale pentru bună funcționare a infrastructurii critice.

În ceea ce privește ultima categorie din listă, medicul Valeriu Gheorghiță a explicat ce înseamnă. „Din categoria persoanelor care deservesc activități esențiale fac parte personalul din domeniul Apărării, ordine publică, siguranță națională, autoritate judecătorească, personalul din sectorul economic vital, cum ar fi procesare, distribuție alimente, pâine, lactate, legume, apă, centrale electrice (transport și distribuție) , medicamente și materiale sanitare, transport de persoane și mărfuri, personalul din învățământ, poștal și curierat, salubritate și deșeuri, personalul din înaltele instituții ale statului (Parlament, președinție), culte religioase”, a precizat Valeriu Gheorghiță, care a spus și că această lista a fost transmisă către DSP-uri.

De altfel, Valeriu Gheorghiță a precizat că pe lista persoanelor care vor fi vaccinate în etapa a doua va face parte și personalul din mass-media, „cei care efectuează reportaje în unități medicale”.

Cum se pot vaccina persoanele cu comorbidități

De asemenea, Valeriu Ghoerghiță a explicat și cum se pot vaccina persoanele care au comorbidități, în cazul în care au dileme. În acest context, Valeriu Gheorghiță a explicat și cum se pot face programările.

„Aceste categorii de boli cronice expun persoana la un risc de a dezvolta o formă de boală mai gravă. Ar trebui să ia legătură cu medicul de familie pentru informare și programare. Și aparținătorii pot să programeze o persoană în cea de-a două etapă a vaccinării, asta pentru a ușura această procedură pentru cei din mediul rural, de exemplu. Aparținătorii asigură și transportul bunicului sau părintelui și atunci e firesc să existe această posibilitate de programare”, a mai spus Gheorghiță.

Raed Arafat s-a vaccinat anti-Covid

Șeful DSU, Raed Arafat, s-a vaccinat și el, luni, împotriva virusului.

”Abia așteptam să mă vaccinez. Este un gest de normalitate. Nu recomandăm oamenilor să se vaccineze dacă nu ne vaccinăm și noi. Îndemnul meu către oameni e să nu asculte toate aceste ştiri nefondate despre vaccin şi să asculte toate indicaţiile oficiale despre vaccin. Mai avem o doză de făcut pe 1 februarie, doză de rapel. Foarte uşor a fost. Eu mă vaccinez sezonier antigripal, a mai afirmat Raed Arafat.

De la începutul campaniei de vaccinare în țară, s-au vaccinat, până în prezent, peste 100 de mii de români, din domeniul medical, această categorie făcând parte din prima parte a campaniei de vaccinare. Luni au mai sosit de la Pfizer încă 150 de mii de doze. Reamintim că vaccinul este gratuit și nu este obligatoriu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: