Redactia.ro
Home » Tehnologie » Cine sunt, de fapt, fondatorii Tesla. Elon Musk nu se află printre ei!

Cine sunt, de fapt, fondatorii Tesla. Elon Musk nu se află printre ei!

GALERIE FOTO (2) Cine sunt, de fapt, fondatorii Tesla.

Tesla este prima companie din lume care produce mașini 100% electrice. Aceasta este deținută de Elon Musk, care a fost destul de mult timp pe primul loc în lume în topul Forbes al celor mai bogați oameni ai lumii. Dar, știai că nu el a fondat Tesla? Iată cine sunt adevăraţii oameni care au stat în spatele acestei afaceri de succes.

Cine sunt fondatorii Tesla. Ei au creat afacerea de azi a lui Elon Musk

Mulți dintre noi asociem numele companiei Tesla cu Elon Musk, cel care a fost în fruntea acestei companii pentru ultimii 10 ani. Totuși nu el este cel care a fondat această companie atât de populară în zilele noastre. Iată cine sunt adevărații fondatori ai Tesla!

Numele lor sunt Martin Eberhard and Marc Tarpenning. Cei doi înființaseră deja compania când l-au cunoscut pe Elon Musk, în anul 2004. Acesta a adus un capital de 6,35 de milioane de dolari, devenind al doilea președinte al consiliului de administrație.

De ce au părăsit fondatorii propria companie. Ce legătură a avut Elon Musk

Dar de ce au decis să plece fondatorii, dacă compania o ducea așa bine? Ei bine, fiecare a avut propriile motive.

Martin Eberhard a declarat că „s-a votat să fie dat afară într-un mod grosolan” în anul 2007. În anul 2009, el chiar a dat în judecată Tesla Motors și pe Elon Musk, din cauza faptului că a fost dat afară. Nu s-a ajuns la proces, pentru că Martin Eberhard a căzut la înțelegere și tocmai de aceea nu poate vorbi despre motivele plecării sale.

„Și-a propus să rescrie istoria susținând în mod fals că el a fost fondatorul sau creatorul Tesla Motors”, susținea atunci Martin Eberhard.

Tarpenning a plecat în anul 2008, după cinci ani la Tesla, dorind să fie alături de cei trei copii ai săi.

Ce era deja în planul Tesla înainte de venirea lui Elon Musk

„Planul de afaceri original din ianuarie 2004 avea cele mai multe elemente pe care Tesla le are astăzi. Am stabilit foarte clar că vom fi experții în mobilitate electrică și am planificat Roadster-ul pe atunci. Modelul de vânzare directă, fără francize, a făcut parte integrantă din planurile noastre. Următorul proiect, sedanul, nu era încă în planul de afaceri. Nu știam unde ne va duce viitorul. Știam că vrem să ajungem la volume mult mai mari și știam că o berlină ne va ajuta să intrăm pe o piață mult mai mare. Cu toate acestea, nu știam cum vom intra pe această piață. A existat posibilitatea ca noi să fim parteneri, așa cum am făcut cu Lotus pentru Roadster”, a povestit Marc Tarpenning – cofondator al Tesla.

Cine sunt, de fapt, fondatorii Tesla.
Cine sunt, de fapt, fondatorii Tesla.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: