Redactia.ro
Home » Știri » Elon Musk nu va primi vaccinul anti-Covid. Decizia va afecta și familia miliardarului

Elon Musk nu va primi vaccinul anti-Covid. Decizia va afecta și familia miliardarului

elon musk

Elon Musk spune că el și familia sa nu vor primi un vaccin împotriva coronavirusului când va fi disponibil. Miliardarul sud-african a făcut afirmația în timpul unui interviu acordat jurnalistei Kara Swisher de la New York Times, publicat luni, potrivit Business Insider.

În timpul conversației, Swisher l-a întrebat pe președintele Tesla dacă el sau familia sa se vor vaccina împotriva COVID-19 la care Musk a răspuns că nu o vor face, fiindcă „nu sunt în categoria de risc pentru COVID”.

Kara Swisher l-a întrebat pe miliardar și despre comentariile despre măsurile de carantină introduse pentru a încetini răspândirea coronavirusului. Elon Musk a declarat din nou că se opune introducerii carantinei, afirmând că aceasta nu „servește binelui superior”. „În principiu lucrul de făcut ar fi fost să nu avem o carantină pentru întreaga țară ci, cred eu, carantinarea oricui este în pericol până la trecerea furtunii”, a afirmat Musk care în luna martie prognoza că vor exista „aproape zero noi cazuri” până la sfârșitul lunii aprilie.

Musk cred că tinerii și copiii nu sunt în pericol să ia Covid-19

Musk a făcut afirmații similare și în trecut, inclusiv în timpul unui interviu acordat în luna iulie pentru New York Times în care a afirmat că tinerii și copiii nu sunt în pericol din cauza COVID-19, în pofida dovezilor că persoanele tinere se pot îmbolnăvi grav și chiar deceda din cauza coronavirusului. De asemenea, ela ignorat datele care arată că o parte semnificativă a celor infectați nu prezintă niciodată simptome.

Studiile au arătat de asemenea că măsurile de carantină au prevenit sute de mii de decese iar întârzierile în implementarea ordinelor de izolare au provocat zeci de mii de fatalități.

Însă opinia lui Elon Musk privind vaccinarea împotriva COVID-19 o oglindește pe cea a unei treimi din americani. Un sondaj realizat recent de Ipsos MORI a găsit că 33% din americanii intervievați declară că nu se vor vaccina împotriva coronavirusului din cauza îngrijorărilor legate de efectele secundare și 20% din respondenți se declară împotriva vaccinurilor în general.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: