Redactia.ro
Home » Știri » Cine sunt pacienții morți de la Spitalul Victor Babeș. Anunțul a fost făcut

Cine sunt pacienții morți de la Spitalul Victor Babeș. Anunțul a fost făcut

Cine sunt pacienții morți de la Spitalul Victor Babeș

Tragedia care a avut loc luni seară la Spitalul Babeș este cercetată de polițiști. Trei oameni și-au pierdut viața, după o defecțiune la TIR-ul ATI în care se aflau. Iată cine erau cei trei pacienți decedați.

Cine sunt bolnavii de COVID-19 morți la Spitalul Babeș

Este vorba despre trei persoane, cu vârste cuprinse între 63 și 84 de ani. Acestea erau toate femei, fiind internate în TIR-ul ATI după ce au contractat infecția cu coronavirus.

Poliția Capitalei a transmis că au fost descoperite trei cadavre în unitatea mobilă de terapie intensivă din curtea Spitalului Victor Babeș. Este vorba despre trei femei cu vârstele de 63, 74 și 84 de ani.

„Din primele date a rezultat faptul că în după amiaza de 12 aprilie, alimentarea cu oxigen a ventilatoarelor aferente unității de terapie intensivă mobilă ar fi înregistrat disfuncționalități, fiind întreruptă alimentarea cu oxigen a ventilatoarelor. A fost efectuată cercetarea la fața locului , unitatea mobilă fiind sigilată, în vederea continuării cercetărilor”, a transmis Poliția Capitalei.

Specialiștii au mai transmis și că trupurile neînsuflețite au fost ridicate și transportate la serviciul de medicină legală pentru a fi efectuată necropsia.

Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în urma tragediei de la Victor Babeș, iar cercetările sunt făcute în aceste momente cu Parchetul Tribunalului București.

Personalul medical, audiat la Poliție după tragedie

În acest caz au fost audiate mai multe persoane, încă de luni seara fiind invitate la interogatoriu șapte persoane din rândul personalului medical și tehnic al spitalului Victor Babeș.

Audierile continua și marți la Poliția Capitalei, dar și cercetările de la fața locului. Raed Arafat a anunțat luni seară că a existat o creștere a presiunii oxigenului în unitatea mobilă de terapie intensivă de la spitalul Victor Babeș din Capitală, aceasta fiind de peste șase bari. Ventilatoarele s-a oprit deoarece atunci când depășesc presiunea de șase bari intru în sistem de autoprotecție și mai mulți bolnavi au rămas fără oxigen. Trei persoane au decedat în urma acestui eveniment.

„Ventilatoarele respective, când se depăşeşte 6 bari, intră în sistem de autoprotecţie şi se opresc. Altfel, presiunea distruge tot mecanismul ventilatorului. Asta se pare că s-a întâmplat astăzi, cu toate ventilatoarele din tir, care s-au oprit împreună şi au creat situaţia de urgenţă din interiorul terapiei intensive mobile. Colegii de acolo au lucrat imediat ca să remedieze situaţia şi să încerce, bineînţeles, să ventileze bolnavii, ca să preia bolnavii pe balon, nu erau toţi intubaţi care erau în tir. Şi bineînţeles, între timp, au fost trimise şi ambulanţe care să preia pacienţii până se remediază situaţia”, a precizat Raed Arafat.