Redactia.ro
Home » Știri » Cine va asigura interimatul după căderea Guvernului Cîțu. ”Dacă partidele nu se înțeleg, acest guvern interimar va rămâne în funcție până când se găsește o soluție”

Cine va asigura interimatul după căderea Guvernului Cîțu. ”Dacă partidele nu se înțeleg, acest guvern interimar va rămâne în funcție până când se găsește o soluție”

Cine va asigura interimatul după căderea Guvernului Cîțu. ”Dacă partidele nu se înțeleg, acest guvern interimar va rămâne în funcție până când se găsește o soluție”

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, înainte de participarea la summitul UE-Balcanii de Vest din Slovenia, că actualul guvern interimar va rămâne în funcție până se găsește o soluție la actuala criză politică.

Cine va asigura interimatul după căderea Guvernului Cîțu. ”Dacă partidele nu se înțeleg, acest guvern interimar va rămâne în funcție până când se găsește o soluție”

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că actualul guvern interimar va rămâne în funcție până se găsește o soluție la actuala criză politică. Acesta a precizat că actualul guvern interimar va rămâne în fucnție până va fi găsită o soluție „constituțională”.

”Dacă partidele nu se înțeleg, acest guvern interimar va rămâne în funcție până când se găsește o soluție. Cred că este nevoie de zile bune până toată lumea coboară cu picioarele pe pământ. Această criză este diferită de altă criză. Politicienii au ajuns să aibă declarații anti-toți. Fiecare e împotriva fiecăruia. Așa nu se poate. Nu exclud niciun pas constituțional”, a declarat președintele.

De asemenea, șeful statului a criticat „entuziasmul total nemotivat în legătură cu căderea guvernului”, scrie Digi24.

Klaus Iohannis va convoca consultările luni

Președintele a mai spus că a ales să convoace abia luni consultările pentru ca „acest entuziasm nemotivat” să se stingă.

„Am constatat ieri în Parlament un entuziasm total nemotivat în legătură cu căderea guvernului. Am observat după ce s-a încheiat moțiunea, liderii și membrii partidelor care au votat au avut diverse abordări. Au venit unii să ne spună că probabil nu se prezintă la consultări. Au dărâmat un guvern și habar n-au ce se întâmplă după. Alții au țopăit și au zis că vor să suspende președintele. Vor doar circ. Alții au venit cu texte ca și cum acum s-ar inventa coaliția și nu ei ar fi fost cei care au detonat coaliția. (…) Doar prin maturitate și nu prin țâfnă se rezolvă această criză guvernamentală.Cineva trebuie să guverneze țara. Cineva trebuie să formeze guvernul. Am considerat că e nevoie de câteva zile până când acest entuziasm nemotivat se stinge un pic. Lumea ajunge să își pune problema acum ce urmează și să începem discuții serioase, mature, fiindcă altfel problemele vor deveni mai îngrijorătoare”, a declarat Klaus Iohannis.

Acesta s-a arătat îngrijorat de situația pandemiei și de criza prețurilor precizând că „trebuie să găsim o ecuație prin care se formează un guvern”.

„Sunt foarte îngrijorat. Am primit datele despre pandemie. Avem peste 300 de decese astăzi este o catastrofă. Avem nevoie de un guvern, avem nevoie de abordări mature nu cinice. Și trebuie să găsim o ecuație prin care se formează un guvern”, a mai spus Iohannis.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: