Redactia.ro
Home » Știri » Ciolacu a băgat PSD în ședință de urgență: „Avem o propunere de prim-ministru”

Ciolacu a băgat PSD în ședință de urgență: „Avem o propunere de prim-ministru”

moțiunea de cenzură

Comitetul Executiv Național al PSD se reunește astăzi, 19 august, pentru a discuta despre moțiunea de cenzură împotrica Cabinetului Orban, dar și despre alegerile locale din septembrie. Pe agenda ședinței se află și punerea la punct a detaliilor privind Congresul extraordinar al partidului, care se va desfășura la sfârșitul acestei săptămâni.

La Congresul extraordinar de sâmbătă se va vota noul președinte. Deocamdată, vor candida la preşedinţia PSD actualul lider interimar al formaţiunii, Marcel Ciolacu, şi senatorul Eugen Teodorovici.

Marcel Ciolacu a anunţat că se va prezenta cu o echipă şi un proiect propriu pentru România. În schimb, fostul șef de la finanțe vrea să ofere o alternativă a ceea ce este astăzi PSD.

Moțiunea de cenzură, cel mai fierbinte subiect pe agenda CExN

Potrivit unor surse politice, citate de Hotnews, social-democraţii ar mai putea discuta şi despre contextul politic creat de depunerea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Orban.

Partidul Social Democrat a depus luni moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban. În documentul intitulat „Guvernul PNL – De la pandemie la pande-mită generalizată” social democrații critică guvernarea PNL pentru gestionarea pandemiei de coronavirus și reproșează liberalilor situația finanțelor publice.

Moțiunea ar urma să fie citită în această săptămână, cel mai probabil joi, însă votul prin care Guvernul Orban ar putea fi demis va fi programat abia în septembrie, susțin surse din partid.

Marcel Ciolacu are o propunere de premier

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, spune că propunerea de premier a partidului, în cazul în care trece moțiunea de cenzură, este o persoană care în prezent nu este membru PSD. „Avem o propunere de prim-ministru. Nu este membru PSD în acest moment”, a spus Ciolacu, întrebat dacă propunerea PSD pentru funcția de premier vizează un tehnocrat.

Ciolacu anunțase duminică seara, într-o conferință de presă, că partidul a stabilit deja numele viitorului premier al PSD. „PSD e inițiatorul moțiunii și categoric va veni și cu un nume de prim-ministru. Avem chiar o decizie în ceea ce privește un nume de prim-ministru.”, a spus Ciolacu. El a refuzat să spună însă despre cine este vorba.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: