Redactia.ro
Home » Știri » Premierul Marcel Ciolacu, întâlnire la Guvern cu reprezentanții transportatorilor și fermierilor. Un pas important în rezolvarea problemelor

Premierul Marcel Ciolacu, întâlnire la Guvern cu reprezentanții transportatorilor și fermierilor. Un pas important în rezolvarea problemelor

Protest cu 5.000 de oameni, 100 de TIR-uri fără remorcă şi 100 de tractoare în centrul Capitalei. Nicuşor Dan le-a dat undă verde

Într-o încercare de a rezolva nemulțumirile exprimate de transportatori și fermieri, premierul Marcel Ciolacu a convocat o întâlnire la Guvern cu reprezentanții acestor două categorii importante ale societății. Această mișcare vine în contextul unor proteste care au loc pe șoseaua de centură a Capitalei și în mai multe județe, unde zeci de camioane, autovehicule ale firmelor de transport și utilaje agricole au blocat circulația pentru a treia zi consecutiv.

Premierul Marcel Ciolacu, întâlnire la Guvern cu reprezentanții transportatorilor și fermierilor

În urma consultărilor, se speră că se vor găsi soluții pentru problemele semnalate de către transportatori și fermieri, precum evoluția prețului la RCA și alte aspecte legate de domeniile lor de activitate. Biroul de presă al Guvernului a transmis că întâlnirea de astăzi reprezintă o continuare a dialogului început în cursul zilei de ieri între reprezentanții Cancelariei Prim-Ministrului și cei ai transportatorilor. Scopul acestor discuții este de a găsi soluții aplicabile pentru a răspunde nevoilor și preocupărilor ambelor părți.

„Întâlnirea de astăzi continuă dialogul început în cursul zilei de ieri de reprezentanți ai Cancelariei Prim-Ministrului și cei ai transportatorilor, în care au fost analizate problemele semnalate în domeniul transporturilor și soluțiile aplicabile de răspuns.”, a transmis Biroul de presă al Guvernului.

Protestele transportatorilor și fermierilor au început în urma nemulțumirilor cu privire la prețul ridicat al asigurărilor RCA și alte probleme specifice domeniilor lor de activitate. Pe lângă blocajele rutiere, protestatarii au exprimat intenția de a organiza un protest în Piața Victoriei, unde transportatorii doresc să solicite autorizație pentru desfășurarea acestuia. De asemenea, reprezentanții fermierilor au anunțat că intenționează să se alăture protestului cu utilaje agricole, subliniind importanța problemelor pe care le ridică pentru sectorul agricol.

Un pas important în rezolvarea problemelor

În cadrul protestului, se estimează că participă aproximativ 70-80 de persoane, 30-40 de tractoare și aproximativ 50 de camioane. Este important de menționat că reprezentanții unor organizații agricole reprezentative au declarat că nu au legătură cu protestul spontan anunțat online de fermieri din diverse zone ale țării, dar au confirmat că membri din organizațiile lor participă la aceste acțiuni de protest.

Întâlnirea de la Guvern dintre premierul Marcel Ciolacu și reprezentanții transportatorilor și fermierilor reprezintă un pas important în direcția rezolvării problemelor ridicate de aceste categorii profesionale. Sperăm că dialogul va duce la soluții concrete și la îmbunătățirea condițiilor de lucru și a cadrului legislativ pentru aceste domenii esențiale ale economiei românești.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: