Redactia.ro
Home » Știri » Circulația pe timp de noapte ar putea fi permisă până la ora 24! Ce se va întâmpla cu restaurantele

Circulația pe timp de noapte ar putea fi permisă până la ora 24! Ce se va întâmpla cu restaurantele

Circulația pe timp de noapte ar putea fi permisă până la ora 24! Ce se va întâmpla cu restaurantele

Autorităţile vor să permită circulaţia pe timp de noapte până la ora 24, potrivit unor surse Antena 3. Aceste lucru înseamnă că şi programul restaurantelor şi teraselor ar putea fi prelungit cu două ore.

Circulația pe timp de noapte ar putea fi permisă până la ora 24

Potrivit unor surse Antena 3, autorităţile vor să permită circulaţia pe timp de noapte până la ora 24. Asta ar însemna că şi programul restaurantelor şi teraselor ar putea fi prelungit cu două ore. Noile măsuri de relaxare vor fi decise la începutul săptămânii viitoare.

Guvernul trebuie să se reunească de urgenţă în şedinţă pentru a prelungi starea de alertă care expiră miercuri. În viitoarea hotărâre a Comitetului Naţional pentru Stiuaţii de Urgenţă se vor regăsi şi măsurile de relaxare care vor intra în vigoare de la 1 iunie.

Săptămâna viitoare, în data de 12 mai la ora 24.00, expiră starea de alertă. Guvernul trebuie să se reunească urgent în şedinţă pentru a o prelungi din data de 13 mai. Dar, înainte de asta trebuie să aibă loc şedinţa CNSU, pentru că este nevoie de hotărâre CNSU, care să fie transpusă în hotărâre de Guvern.

În aceeaşi hotărâre, surse au declarat pentru Antena 3, că se vor regăsi şi măsurile de relaxare care vor intra în vigoare de la data de 1 iunie.

Noi măsuri de la 1 iunie:

  • se renunță la mască pe plajă
  • se renunță la mască în drumețiile montane
  • restaurante deschise la 100% din capacitate, dacă primesc doar clienți vaccinați
  • hoteluri deschise la 100% din capacitate, dacă primesc doar oaspeți vaccinați
  • evenimente private organizate doar cu osapeți vaccinați

Iar de la 1 august, noile măsuri ar fi să se renunță la mască în aer liber.

Restricții relaxate în Capitală

Restricțiile din București s-au relaxat, începând de luni, ora 00:00. Oficialii Capitalei s-au reunit, în prima zi de Paști, și au decis acest lucru, după ce incidența a coborât, de trei zile, sub 3 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori.

Printre restricțiile care vor fi anulate, odată cu scăderea ratei de infectare, sunt cele referitoare la sălile de spectacol și restaurantele la interior. Concret, Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a decis ca sălile de spectacole și restaurantele la interior să fie deschise la capacitate de 30%, a anunțat prefectul Capitalei, Alin Stoica. De altfel, se vor putea organiza evenimente în aer liber cu maxim 300 de persoane.

Restaurantele, magazinele și sălile de spectacole vor funcționa până la ora 21.00. Însă, carantina de noapte rămâne valabilă, dar nu după ora 20:00, așa cum era până de curând, ci după ora 22:00.

”Următorul prag stabilit de experţii epidemiologi de 1,5 la mie şi acolo vor interveni o serie de relaxări. De exemplu sălile de spectacol vor fi deschise cu o capacitate de 50%. Vor putea fi permise evenimente în aer liber cu maxim 300 de participanţi. Actuala hotărâre de Guvern urmează să fie revăzută pe 13 mai şi vom vedea măsurile pe care le va lua Guvernul în cadrul acelui Comitet interministerial (…) Fiecare se poate organiza de luni în colo să deschidă sălile de spectacol şi restaurantele la interior şi doar în proporţie de 30%”, a spus prefectul Capitalei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: