Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cititul aduce beneficii pe care tehnologia nu le-a oferit niciodată. Care sunt titlurile din topul celor mai citite cărți în România

Cititul aduce beneficii pe care tehnologia nu le-a oferit niciodată. Care sunt titlurile din topul celor mai citite cărți în România

Cititul aduce beneficii pe care tehnologia nu le-a oferit niciodată. Care sunt titlurile din topul celor mai citite cărți în România

În ciuda faptului că tehnologia ne-a acaparat tot mai mult timpul nostru liber și am ajuns să stăm toată ziua cu ochii în ecranul laptopurilor la muncă dar și în cel al telefoanelor, tabletelor în orice minut avem ocazia, se observă totuși că încă mai există persoane care doresc să profite de momentele de relaxare ținând o carte în mână.

Cititul se află în urma tehnologiei în preferințele românilor

Cititul ne face foarte mult bine și lucrul acesta este cunoscut. Dacă navigatul pe internet ne consumă psihic, rândurile așternute într-o carte ne ajută la dezvoltarea abilităților de comunicare verbală, ne îmbunătățește memoria, capacitatea de concentrare, aduce de asemenea plusuri inteligenței și imaginației, iar lista beneficiilor poate fi foarte lungă.

A lectura este important la orice vârstă iar alegerea unei cărți bune este foarte importantă.

Bestseller-urile pot forma cea mai la îndemână listă cu care să începi atunci când ai epuizat toate sursele. Depinde totuși de genul de carte care te captivează pentru că topurile bestseller pot veni din diverse domenii.

Este esențial să știi că o carte care e etichetată cu bestseller nu înseamnă că poate fi cea mai bună carte din toate timpurile sau că eticheta de bestseller îi oferă capacitatea de a se plia pe toate gusturile. Un singur lucru este cert, că sunt cărți frumoase care au avut un public larg ce le-a apreciat.

Care sunt cele mai vândute cărți în România

Beletristica a avut întotdeauna cititorii ei înrăiți care până  în zilele noastre înregistrează vânzări record iar pasionații sunt de toate vârstele, însă și cărțile de dezvoltare personale le ajung din urmă pe cele care au un fir narativ.

Iată un scurt top al cărților din acest gen pe care le poți savura cu plăcere:

  • Scurta istorie pentru o lungă despărțire de Peter Handke care a și câștigat Premiul Nobel pentru literatură. Cartea este o idee despre ceea ce înseamnă călătoria dintr-un loc în altul, o descriere ampla a peisajelor și a culturii americane care se împletesc frumos cu povestea unui tânăr asiatic ajuns în SUA.
  • Oamenii fericiți citesc și beau cafea de Agnes Martin-Lugand  este povestea Dianei care începe cu moartea brutală a soțului și a fetiței, urmată de depresie și de o plecare din orașul natal, eveniment ce prilejuiește întâlnirea femeii cu un bărbat care o face să își regăsească forța.
  • Femeia care alergă cu lupii de Clarissa Pinkola Estes, psihanalistă și totodată povestitoare, autoarea arată femeilor creative, inteligente și pasionale cum să își recupereze aceste trăsături într-o societate și o cultură care sufocă femeia puternică, reducând-o la tăcere.
  • Pacienta tăcută de Alex Michaelides  este o carte care te ține cu sufletul la gură. Viața perfectă a pictoriței Alicia Berenson ia o întorsătură neașteptată în clipa în care își omoară soțul și refuză apoi să vorbească ani de zile. Theo Faber este psihoterapeutul ei care face o obsesie din descoperirea adevărului din spatele acestei crime.

Topul cărților de dezvoltare personală

  • 12 reguli de viață. Un antidot la haosul din jurul nostru de Jordan B. Peterson este scrisă de un psiholog care ne învață de ce avem nevoie de reguli, standarde și valori în viață.
  • Cele cinci limbaje ale iubirii de Gary Chapman este o carte scrisă de un consilier matrimonial cu peste 30 de ani de experiență în domeniu și care explică motivele căsătoriilor nefericite. Limbajul folosit e unul accesibil și poveștile sunt pline de umor.
  • De vorbă cu necunoscuții.Ce ar trebui să știm despre oamenii pe care nu îi cunoaștem de Molcm Gladwell. Autorul examinează dinamica interacțiunilor cu persoanele necunoscute și de ce această comunicare dă greș de multe ori.

Dacă toate aceste cărți nu se regăsesc încă în biblioteca ta, atunci ar trebuie să începi să le adaugi pe lista viitoarelor lecturi. Cu siguranță îți vor bucura momentele de evadare din sufocanta societate în care trăim și te vor transpune în firul poveștilor ca și cum ai lua parte la acțiune.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini