Redactia.ro
Home » Știri » Coasta de Azur a fost curprinsă de flăcări! Președintele Franței și-a întrerupt vacanța

Coasta de Azur a fost curprinsă de flăcări! Președintele Franței și-a întrerupt vacanța

Coasta de Azur a fost curprinsă de flăcări! Președintele Franței și-a întrerupt vacanța

Coasta de Azur a fost cuprinsă de flăcări! Peste 6.000 de persoane au fost evacuate din calea incendiilor care au distrus deja câteva mii de hectare de vegetaţie. 

Coasta de Azur a fost curprinsă de flăcări! Președintele Franței și-a întrerupt vacanța

Coasta de Azur se află într-o situație gravă, asta după ce incendiile au distrus deja mii de hectare de vegetație. Potrivit primelor informații, peste 6.000 de persoane au fost evacuate. Un om a murit şi peste 20 au avut nevoie de îngrijiri medicale. Preşedintele francez Emmanuel Macron a ajuns în zona calamitată, deși se afla în acel moment în vacanță. El a dat asigurări că pompierii au reuşit să localizeze flăcările şi că s-a reuşit evitarea unui dezastru.

Coasta de Azur a fost cuprinsă de fumul gros care se ridică din pădurile cuprinse de flăcări, în plin sezon turistic. Iniţial focul a izbucnit la 40 de kilometri de coastă dar din cauza vântului puternic a cuprins rapid peste 5000 de hectare de padure, scrie antena3.ro.

Peste 6.000 de oameni au fost evacuaţi din locuinţe, campinguri şi hoteluri, în timp ce alţii au rămas blocaţi într-un centru de vacanţă pentru angajaţii Air France. Cel puţin 22 de persoane s-au intoxicat cu fum sau au fost rănite uşor din cauza facului. Preşedintele Emmanuel Macron, care a mers în zona calamitată, dă însă asigurări că a trecut ce a fost mai rău.

”Din păcate, 3.500 de hectare de pădure au ars. În ce priveşte biodiversitatea şi moştenirea naturală este o cifră teribilă. Astăzi, datorită mobilizării generale, cel mai negru scenariu a fost evitat. Oraşele au fost salvate,nu există victime. Pompierii noştri continuă lupta şi au fost capabili să stabilizeze situaţia”, a declarat Emmanuel Macron.

Preşedintele francez a mai spus că au fost mobilizate 11 din cele 12 avioanele de stingere a incendiilor disponibile în Franţa. Peste 900 de pompieri au fost de asemenea trimişi în regiune pentru a stinge flăcările. Mai multe drumuri au fost blocate de autorităţi.

Evacuările au avut loc în principal în jurul Saint-Tropez și a satelor Le Mole și Grimaud

Potrivit purtătorului de cuvânt, evacuările au avut loc în principal în jurul Saint-Tropez și a satelor Le Mole și Grimaud. ”Focul este foarte mare și se răspândește cu o viteză de patru kilometri pe oră, este o bătălie foarte dificilă”, susține acesta.

Prefectura Var a confirmat că mai multe locuri de campare au fost evacuate și a cerut oamenilor să evite congestionarea drumurilor din jurul Golfului Saint-Tropez, astfel încât serviciile de urgență să poată accesa zona. Cei evacuați au fost găzduiți în clădiri municipale din regiune.

Sud-estul Franței se confruntă în mod regulat cu incendii de vară, a fost relativ scutit până acum în acest an. Conform bazei de date Prometheus privind incendiile forestiere din regiunea mediteraneană, suprafața totală arsă în Franța în cele patru regiuni afectate a fost de 2.336 hectare pentru 2021, față de 7.698 pentru întregul 2020.

Riscul de incendii rămâne ridicat din cauza temperaturilor ridicate şi a aerului uscat. Media temperaturilor din ultimele zile pe Coasta de Azur a fost de 40 de grade. Flacăra a izbucnit luni la parcare pe autostradă, la aproximativ 100 de kilometri nord-est de orașul port Toulon. Până marți dimineață, aceasta acoperise deja mai mult de 3.500 de hectare de pădure și tufe, potrivit pompierilor.

”Aceasta este zona acoperită, dar este prea devreme pentru a estima suprafața arsă”, a spus purtătorul de cuvânt.

Anul trecut, un incendiu a devastat 1.000 de hectare într-o regiune turistică populară la vest de Marsilia. Cel puțin 2.700 de persoane, inclusiv mulți turiști, au trebuit să fie evacuate, unele pe mare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: