Redactia.ro
Home » Stil de viață » Coca-Cola îți afectează sănătatea. Ce schimbări îți produce în corp

Coca-Cola îți afectează sănătatea. Ce schimbări îți produce în corp

GALERIE FOTO (4) Coca-Cola

Coca-Cola este una dintre plăcerile vinovate ale oamenilor. Cu toate că este nocivă pentru organism, este una dintre băuturile preferate. Însă, la o oră după ce ai consumat-o, corpul tău trece prin multiple schimbări, care nu prea îți fac bine.

Coca-Cola ne afectează sănătatea

Coca-Cola este una dintre cele mai consumate băuturi de către oameni, inclusiv de români. Deși ne poate încânta cu gustul său, Coca-Cola ne păcălește în același timp. Din cauza ei nu doar că dezvoltăm o stare de nervozitate, agitație, dar pierdem și tot ce avem mai bun în organism. Iată mai jos cum ne afectează Coca-Cola într-o oră.

În 10 de minute – echivalentul a 10 lingurite de zahar, adica doza maxima recomandata pe zi pentru un adult, ajunge in organismul nostru
În 20 de minute – nivelul de zahar din sange este atat de ridicat incat poate genera o criza de insulina. Ficatul nostru raspunde si transforma zaharul in grasime.
În 40 de minute – Organismul absoarbe cofeina din bautura. Pupilele se dilata, presiunea sangelui creste, iar ficatul “arunca” zahar in circularea sangelui in sistemul circulator. Receptorii de adenozina sunt blocati acum si nu mai simti starea de oboseala.
În 45 de minute – Organismul produce mai multa dopamina stimuland centrii nervosi ai placerii din creier.
În 60 de minute – După o oră, efectul cafeinei îți provoacă necesitate de a merge la toaletă, iar când se întâmplă asta elimini din corp calciul, magneziul și zincul care în mod normal ar fi fost esimilate de oase. Același lucru se întâmplă și cu natrul, electroliții și apa. Urmează ca mai apoi să-ți scadă glicemia și să devii iritat și leneș.

Ce se întâmplă dacă fierbi Coca-Cola

„Prin fierberea oricărui lichid îndulcit cu zahăr, inclusiv apa îndulcită cu zahăr, ia naştere un produs de culoare brună, caramelul. Cu alte cuvinte, zahărul din conţinut se caramelizează.Caramelizarea este un proces fizico-chimic complex de descompunere termică prin eliminarea unui număr de molecule de apă, urmată de o transformare termică patiala a moleculelor de zahăr.Caramelul este o substantă lichidă sau solidă de culoare închisă, culoarea poate varia de la maro închis până la negru în funcţie de gradul de transformare termică a zahărului. Caramelul are un gust şi o aromă caracteristice”, spun oamenii de știință.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: