Redactia.ro
Home » Știri » Compania care deține postul ProTV va fi cumpărată de către grupul PPF

Compania care deține postul ProTV va fi cumpărată de către grupul PPF

Ce emisiuni vor fi din toamna pe Protv

ProTV va fi cumpărată de către grupul PPF. Central Media Enterprises Ltd, compania-mamă a ProTV, va fi controlată de cel mai bogat on din Cehia. Compania a semnat acordul final al achiziției de către grupul PPF.

Compania care deține postul ProTV va fi cumpărată de către grupul PPF

Compania-mamă a ProTv va fi controlată de cel mai bogat om din Cehia. AT&T, cel mai mare acționar al Central Media Enterprises, cu 75% dintre acțiuni, a aprobat tranzacția ce urmează să fie finalizată la jumătatea anului viitor. Aceasta va fi valabilă la jumătatea anului viitor, după ce se vor pronunța asupra tranzacției Comisia Europeană și instituțiile media din domeniul concurenței ale statelor în care CME deține televiziuni.

Grupul PPF este deținut de către miliardarul ceh Petr Kellner, care are o avere estimată de Forbes la 15.5 miliarde de dolari.

ProTv nu mai este deținut de americani

CME este o companie de media și divertisment cu afaceri în cinci țări din Europa Centrală și de Est, având o populație cumulată de aproximativ 45 de milioane de oameni.

Potrivit Libertate.ro, operațiunile CME cuprind 30 de televiziuni în Bulgaria, Republica Cehă, România, Slovacia și Slovenia. De asemenea, CME este listat la NASDAQ Global Select Market și la Prague Stock Exchange sub simbolul CETV.

Cele mai profitabile stații sunt în Cehia și România. Grupul PPF are deja afaceri în România, fiind proprietarul de gaze locale Gaz Sud și a cumpărat în 2013 Petrom Distribuție Gaze de la Petrom. În anul 2007, PPF a investit în lanțul hotelier Continental, de unde a făcut exit în 2011 prin vânzarea unei participații de 30% din companie către GED Capital.

Citeste si:Povestea impresionantă a unei fetițe de 12 ani. Și-a așteptat părinții plecați în străinătate în scara de bloc

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: