Redactia.ro
Home » Știri » Compozitorul George Balint a murit la 58 de ani

Compozitorul George Balint a murit la 58 de ani

Compozitorul George Balint a murit la 58 de ani

George Balint, compozitor și dirijor a murit la 58 de ani după o perioadă lungă de chin cu boala pe care o avea.

Compozitorul George Balint a murit la 58 de ani

După o lungă bătălie cu boala pe care o avea, George Balint s-a stins din viață. Compozitorul și dirijorul a murit la 58 de ani. Trupul neînsuflețit al marelui artist a fost depus duminică la Capela Cimitirului Bellu. Luni, trupul artistului va fi depus în Aula Palatului Cantacuzino, între orele 12.00 și 13.00. Moartea lui Balint a întristat-o pe Ozana Barabancea, pe care cântârețul o ajuta din punct de vedere artistic. Cei doi erau prieteni foarte buni. George Balint a fost membru al Uniunii Compozitorului și Muzicologilor încă din anul 1987. De asemenea a fost directorul artistic al Operei Naționale din București.

Dumnezeu să vă aibă sufletul în pază, domnule profesor, maestre! R.I.P profesorul, compozitorul si dirijorul George Balint”, este mesajul postat de Ozana Barabancea după ce a aflat de moartea marelui dirijor.

George Balint va fi înmormântat în Ploiești

Potrivit România-muzical.ro, compozitorul va fi înmormântat pe 2 septembrie, la cimitirul Viișoara din Ploiești, în jurul orei 15.

Compozitor polivalent, George Balint a primit recunoaşterea Uniunii Compozitorilor prin nu mai puţin de patru premii pentru creaţii camerale, corale, vocal-simfonice şi de balet. Trupul neînsuflețit al compozitorului George Balint va fi depus astăzi, 1 septembrie, începând cu ora 10.00, la Capela Cimitirului Bellu și mâine, 2 septembrie, între orele 12 și 13 în Aula Palatului Cantacuzino. Înmormântarea va avea loc tot luni, 2 septembrie, la cimitirul Viișoara din Ploiești, în jurul orei 15”, scrie pe portalul românia-muzical.ro.

Citeste si:Prima soție a lui Silviu Prigoană a murit la 30 de ani. Aceasta este singura fotografie cu Viorica Prigoană

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: