Redactia.ro
Home » Știri » Concedieri pe bandă rulantă la STAT. Zeci de mii de bugetari, în pericol

Concedieri pe bandă rulantă la STAT. Zeci de mii de bugetari, în pericol

concedieri

Premierul Ludovic Orban anunță concedieri masice în rândul bugetarilor. Executivul încearcă astfel să redreseze cât mai repede României afectată grav de pandemia de coronavirus.

Ludovic Orban le-a pus gând rău angajaților de la stat, pe care i-a ajutat în starea de urgență. O parte din bugetari își vor pierde locul de muncă nu doar din cauza crizei legate de coronavirus, dar și din cauza infecienței acestora.

Asta oricum se petrece. Restructurarea vine de la sine. Atâta timp cât introduci aplicaţii care permit reducerea numărului de operaţiuni, care permit interacţiunea directă a beneficiarilor, care introduc foarte bine fluxul direct, desigur că va exista o consecinţă că unii dintre angajaţi, angajaţi care şi acum plimbă hârtii, nu îşi vor avea rostul.

Lucrul acesta se va petrece pe măsura timpului. La nivelul administraţiei, în special al administraţiei centrale, timp de şapte ani de zile nu a existat nicio mişcare în direcţia digitalizării”, a declarat Ludovic Orban într-un interviu la Digi24.

România are circa 1,4 milioane de bugetari

Potrivit celor mai recente date ale INS, în ianuarie 2019 în România existau 8,4 milioane de angajați. Instituțiile cu capital (integral sau parțial) de stat aveau în ianuarie 2019 circa 1,38 milioane de angajați, în timp ce în mediul privat lucrau 6,98 milioane de persoane.

Ministrul Muncii Violeta Alexandru a spus în urmă cu două luni că în REVISAL sunt „1,4 milioane de angajați contractuali (prin contract de muncă) la entități ”de stat”. „De stat”= instituții publice sau entități private controlate de stat. Revisal/Reges + ANFP + militarizate, ar da 1.700.000”, a declarat șefa de la Muncii, potrivit digi24.ro.

România este cel mai generos stat din UE cu bugetarii. 35% din veniturile statului s-au dus către bugetari, sub formă de salarii, în 2018. După România, la capitolul generozitate pentru bugetari, stă Cipru. În 2018, în Cipru, 29,7% din veniturile publice au intrat în portofelele celor care lucrează în sistemul de stat. În schimb, Germania dă angajaților numai 16,6% din ce strânge în visterie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: