Redactia.ro
Home » Știri » Continentul care va avea cei mai mulți morți, dacă pandemia nu se sfârșește. Milioane de copii sunt în pericol

Continentul care va avea cei mai mulți morți, dacă pandemia nu se sfârșește. Milioane de copii sunt în pericol

GALERIE FOTO (2) coronavirus

Trei milioane de oameni ar putea muri din cauza coronavirusului în Africa, chiar cu adoptarea măsurilor de siguranță, susține Organizația Națiunilor Unite. Oficialii OMS spun că acest continent ar putea fi următorul epicentru pentru COVID-19.

Specialiștii din comisie au avertizat că, dacă guvernele africane nu pun în aplicare măsuri pentru a preveni răspândirea virusului, infecțiile totale ar putea scăpa de sub control și astfel numărul lor va ajunge la 1,2 miliarde. Dar dacă se pun în aplicare măsuri intense de distanțare socială, numărul infecțiilor totale ar putea scădea la 122 milioane până la sfârșitul pandemiei.

Africa ar putea avea între 300.000 și 3,3 milioane de decese din cauza coronavirusului, potrivit Comisiei Economice pentru Africa din cadrul ONU (UNECA), citată de Daily Mail. Acesta este scenariul cel mai pesimist luat în calcul. Primul caz COVID-19 confirmat în Africa a fost raportat în Egipt pe 14 februarie și de atunci au existat peste 18.000 de cazuri confirmate. Algeria a înregistrat cele mai multe decese cauzate de COVID-19, 348, fiind urmată de Egipt, Maroc și Africa de Sud.

Africa, cel mai vulnerabil continent în fața coronavirusului

africa

Noul coronavirus ar putea ucide 300.000 de oameni în Africa până la finalul anului. Un studiu separat realizat de o echipă de cercetători internaționali a descoperit că peste 16 milioane de africani vor fi infectați până la sfârșitul lunii iunie. Această cercetare arată că peste 20.000 de oameni de pe continent își vor pierde viața din cauza COVID-19 în următoarele 10 săptămâni. Cu toate acestea, oamenii de știință avertizează că aceste cifre sunt extrem de incerte.

Nu este singurul pericol care amenință continentul african. Pandemia de coronavirus ar putea împinge alte 29 de milioane de oameni în sărăcie extremă, pe un continent și așa afectat grav de sărăcie. Africa are nevoie de 100 de miliarde de dolari pentru a susține sistemul de sănătate și de alte 100 de miliarde pentru a sprijini economia, mai arată specialiștii Comisiei ONU.

Oficialii Organizației Mondiale a Sănătății au declarat că Africa ar putea deveni următorul epicentru al pandemiei, dacă nu se aplică măsuri de încetinire a răspândirii coronavirusului. Combaterea bolii va fi complicată din cauză că 36% dintre africani nu au acces la apă și săpun. În plus, Africa numără doar 1,8 paturi de spital la 1.000 de locuitori, în comparație cu Franța, care are 5,98 paturi la 1.000 de locuitori. Raportul ONU spune că sărăcia, aglomerația urbană și problemele de sănătate răspândite fac ca Africa să fie „vulnerabilă” la virus.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: