Redactia.ro
Home » Stiri Locale » Copiii vor primi alocații mai mari! Despre ce categorii este vorba

Copiii vor primi alocații mai mari! Despre ce categorii este vorba

Copiii instituţionalizaţi vor primi alocaţii mai mari.

La data de 20 aprilie 2022, Camera Deputaţilor adoptă un proiect de lege care vizează creşterea sumei acordate pentru norma de hrană alocată copiilor instituţionalizaţi.

După votul de miercuri, 20 aprilie, proiectul de lege urmează să fie promulgat de Preşedintele Klaus Iohannis.

Proiectul face parte din programul „Sprijin pentru România”

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că proiectul de modificare legislativă care a trecut de Camera Deputaţilor, face parte din proiectul „Sprijin pentru România”. Creşterea normei de hrană este una dintre măsurile propuse în pachetul de măsuri de sprijin aferent proiectului „Sprijin pentru România”.

“Salut faptul că s-a instituit obligaţia pentru serviciile sociale de a asigura sume de bani pentru unele nevoi personale, sprijin pentru integrare socială, transport, condiţii adecvate de locuit, cheltuieli de întreţinere, de care beneficiază copiii şi tinerii din sistemul de protecţie specială, tot printr-un vot al parlamentarilor”, a notat premierul pe pagina sa Facebook.

Prin votul acordat de Camera Deputaţilor a fost modificat art. 129, alin. (1) din Legea 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului.

Modificarea acestui alineat vizează copiii, tinerii și mamele care fac obiectul unor măsuri de protecție socială și au fost incluși în sistemul de protecție.

Cuantumul alocației de hrană pentru copiii din serviciile de zi publice și pentru copiii și tinerii pentru care s-a stabilit o măsură de protecție specială într-un serviciu public de tip rezidențial, pentru copiii aflați în case de tip familial, precum și pentru mamele protejate în centre maternale este de 22 de lei. Cuantumul alocației de hrană pentru copiii din serviciile de zi este aplicabil și copiilor din creșe și alte unități de educație timpurie”, se arată în nota de fundamentare a acestui proiect de modificare legislativă.

După acordarea votului, urmează ca membrii cabinetului Ciucă să actualizeze cuantumul normei de hrană.

“Sumele destinate acoperirii cheltuielilor pentru alocaţia zilnică de hrană se suportă din aceleaşi fonduri din care sunt finanţate instituţiile şi unităţile publice de asistenţă socială”, se mai arată în proiectul de modificare legislativă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: