Redactia.ro
Home » Știri » Coronavirus 2019. Cum afli dacă ai coronavirus, dar ești asimptomatic

Coronavirus 2019. Cum afli dacă ai coronavirus, dar ești asimptomatic

Coronavirus

Alexandru Rafila a afirmat că numărul persoanelor care au fost infectate cu noul coronavirus în România este mult mai mare decât cel raportat de autorități.

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății a precizat că se va face testarea pentru anticorpi pentru a se vedea ce procent din cetățeni au avut coronavirus și care au fost cele mai afectate categorii.

Cum afli dacă ai coronavirus, dar ești asimptomatic

Alexandru Rafila a anunțat că se vor face testări pentru anticorpi pentru a se vedea câte persoane au avut coronavirus și care au fost categoriile de cetățeni.

Potrivit autorităților, aceste teste nu se va face în masă, ci pe un eșantion reprezentativ pus la punct de Ministerul Sănătății, Institutul Național de Sănătate Publlică și Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

Aceste teste au anticopri de tip IgM și de tip IgG, iar clinicile susțin că aceste teste sunt utilizate cu succes pe plan internațional în lupta împotriva virusului.

Testul are o acurateţe de 99% şi specificitate de 99,5%, fiind aprobat la sfârşitul lunii aprilie pentru utilizare în UE, după succesul acreditării sale în SUA”, susţin reprezentanţii unei reţele medicale private.

Când apar rezultatele testului?

Unele clinici din România fac acest test la un preț de 280 lei, indiferent dacă se optează pentru un singur test sau pentru pachetul IgM şi IgG.

Conform specialiștilor, persoanele care vor să-și facă acest test nu trebuie să mănânce opt ore, iar rezultatele vor apărea după 72 de ore.

Totuși, nu există dovezi că persoanele vindecate de coronavirus care au dezvoltat anticorpi vor fi protejate de o a doua infectare. Medicii nu știu să explice modul prin care persoanele care se reinfectează cu COVID-19.

„Pacientul poate rămâne purtător al virusului şi, la un moment dat, în baza particularităţilor organismului, acesta se poate reactiva. Acest mecanism există şi în cazul altor virusuri. Apoi, există persoane care, în timpul bolii, pur şi simplu, nu produc anticorpi sau produc o cantitate mică de anticorpi. În plus, mai sunt cazuri în care anticorpii există, dar nu sunt de calitate”, a declarat, cu ceva timp în urmă, profesorul Emanoil Ceauşu, medic primar Boli Infecţioase şi Tropicale

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: