Redactia.ro
Home » Știri » Coronavirusul a suferit o mutaţie. Geneticienii au intrat în alertă

Coronavirusul a suferit o mutaţie. Geneticienii au intrat în alertă

mutație coronavirus

Geneticienii au stabilit că noul coronavirus a suferit o mutație. Aceasta face ca virusul adus din China să fie mai rezistent și mai ușor de transmis.

Oamenii de știință care au analizat coronavirusul în laborator au ajuns la concluzia că, de la începutul răspândirii și până acum, virusul a suferit o mutație.

De ce coronavirusul se transmite atât de repede?

De vină este această mutație a coronavirusului, despre care geneticienii spun că îl ajută să își schimbe forma biologică. Specialiștii de la Scripps Research, Florida spun că noua mutație a coronavirusului îl face „de aproape 10 ori mai infecţios în sistemul celular decât coronavirușii fără aceeaşi mutaţie”.

Astfel, în întreaga lume este răspândit virusul original, dar și mutația sa, denumită în laborator D614G. La prima vedere, coronavirușii care poartă mutația infectează mai multe celule și sunt mai rezistenți, deci și pacienții sunt mai infectați.

Mutațiile unui virus reprezintă modificări aleatorii ale materialului genetic. Unele nu sunt periculoase, dar altele, precum D614G, sunt, pentru că fac virusul mult mai puternic.

Cercetătorii lucrează neîncetat pentru a afla totul despre coronavirus

De mai bine de 4 luni, specialiști din toată lumea analizează coronavirusul în laborator. Scopul lor este să afle cât mai multe informații despre virusul adus din China. Doar așa se poate dezvolta medicație și un vaccin contra coronavirusului.

De exemplu, un studiu arată că SARS-COV-2 s-ar comporta un bacteriofag. Asta înseamnă că infectează bacterile prezente în corp. De aceea, în corpul multor pacienți s-au descoperit inflamații, uneori chiar fatale.

Universitatea Medicală din Zhejiang a luat în considerare această opțiune și medicii de acolo au administrat pacienților probiotice şi prebiotice. Astfel, a fost redus riscul ca aceștia să dezvolte infecții. De asemenea, specialiștii consideră că iaurturile, sana și mai ales kefirul ajută organismul să lupte contra COVID-19.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: