Redactia.ro
Home » Coronavirus » Coronavirusul ar putea ataca și acest organ! Avertismentul unui medic

Coronavirusul ar putea ataca și acest organ! Avertismentul unui medic

coronavirus

Noul coronavirus ne poate afecta inclusiv auzul, arată un studiu recent despre simptomele de infecție cu COVID-19. Mai mult de 100 de persoane care au participat la acest studiu au prezentat  probleme cu auzul după câteva săptămâni de la vindecare.

Infecția cu coronavirus este una extrem de rea, ce afectează nu numai starea de sănătate din momentul contractării ei, dar și după aceea, după vindecare.

Printre aceste simptome care afectează sănătatea după recuperarea pacienților ce au fost infectați cu coronavirus se află leziunile pulmonare și oboseala accentuată. Acestora li se adaugă și problemele cu auzul, potrivit unei noi cercetări.

Acest studiu, realizat de Manchester University şi NHS Foundation Trust, a arătat că 16 dintre persoanele analizate au prezentat probleme cu auzul, la câteva săptămâni după ce au fost declarați vindecați și externați din spital. Numărul total al pacienților analizați a fost de 121, așa că autorii studiului sunt reticenți în a spune dacă acest nou simptom poate fi generalizat.

Ce spun specialiștii din România

Medicul ORL George Mincu spune că pierderea parțială a auzului este o consecință deja cunoscută a infecțiilor virale, așa că nu ar fi de mirare ca COVID-19 să afecteze auzul.

”Cum se produc acestea? Se spune despre coronavirus că poate determina microtrombi arteriali, circulaţia sângelui la nivelul urechii este fină, deosebit de fină, şi un microtromb intraarterial  poate produce obstrucţia acelei reţele fine de arteriole care nu mai irigă celulele auditive, care mor, şi îşi pierd astfel capacitatea de a transforma energia mecanică, sunetul , într-un influx  nervos. Este foarte posibil ca şi medicaţia folosită în ziua de azi, la ora actuală, pentru tratamentul bolii Covid 19 să poată produce deficienţe de auz mai mari sau mai mici, de la caz la caz.

Pentru a dovedi nocivitatea tratamentului anti covid sunt necesare studii pe cohorte mari de pacienţi”, a declarat George Mincu, medic primar ORL.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: