Redactia.ro
Home » Știri » Coronavirusul va îmbolnăvi românii pentru încă doi ani. Previziuni sumbre ale lui Alexandru Rafila

Coronavirusul va îmbolnăvi românii pentru încă doi ani. Previziuni sumbre ale lui Alexandru Rafila

Coronavirusul va îmbolnăvi românii pentru încă doi ani. Previziuni sumbre ale lui Alexandru Rafila

Alexandru Rafila, președintele Societăţii Române de Microbiologie, a făcut niște previziuni sumbre în ceea ce privește pandemia de coronavirus. El crede că aceasta va dura încă doi ani și că virusul va căpăta caracter sezonier și ne vom confrunta cu el mereu de aici înainte.

Președintele Societăţii Române de Microbiologie este de părere că va trebui să învățăm să trăim cu actualele reguli de acum, adică măsurile de igienă sporită și distanțarea socială, pentru că nu vom scăpa prea curând de acest virus. În anul următor numărul de cazuri va scădea, dar COVID-19 tot va îmbolnăvi oameni.

„Va trebui să ne obişnuim să respectăm în mod curent unele dintre aceste măsuri care sunt introduse acum, adică acelea referitoare la măsurile igienice şi la o anumită distanţare socială, fără să fie exagerate. Eu mă aştept ca această pandemie să dureze circa doi ani de zile, sigur, cu o scădere a intensităţii transmiterii probabil în anul următor, iar pe de altă parte aştept, este posibil, să ajungem şi la o situaţie de sezonalitate pentru infecţia cu noul coronavirus”, a afirmat profesorul Alexandru Rafila, la Digi 24.

Infecția cu coronavirus va afecta 30-40% dintre români

Totodată, profesorul crede că va fi un nou val de îmbolnăviri la iarnă, când populație va fi încă receptivă la noul coronavirus. Totuși, Alexandru Rafila speră că se va descoperi un tratament care să fie eficient în cazurile grave și să nu mai existe decese provocate de COVID-19.

“Infecţia cu noul coronavirus nu are de ce să fie diferită, mai ales că populaţia receptivă pentru noul coronavirus va fi încă numeroasă la iarnă. N-o să treacă probabil prin infecţie decât 30, maximum 40 la sută din populaţie şi atunci, măsurile acestea ar trebui cât de cât păstrate, încât să nu ajungem la situaţii disperate. Eu sper însă că până în toamnă să avem acces la un medicament antiviral care să fie eficient în tratament şi să prevină cazurile acestea complicate şi decesele numeroase”, a subliniat Rafila.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: