Redactia.ro
Home » Știri » Covid-19 nu este doar o infecție respiratorie. Precizările importante ale medicilor

Covid-19 nu este doar o infecție respiratorie. Precizările importante ale medicilor

Covid-19

Covid-19 este definită drept o infecție respiratorie provocată de noul coronavirus 2019-nCoV (SARS-CoV-2), care poate fi asimptomatică, ușoară, moderată sau severă. Infecția severă include o pneumonie atipică severă manifestată clinic prin sindromul de detresă respiratorie acută.

Pe lângă simptomele tipice unei infecții respiratorii – tuse, febră, frisoare și respirație greoaie, experții din sănătate au mai descoperit un simptom asociat bolii. Este vorba despre senzația de picioare amorțite, reci și lipsite de tonus muscular, potrivit medicilor de la Westchester Medical Center.

Simptom neobișnuit descoperit la un pacient infectat

Aceștia au descoperit la un pacient de 38 de ani o ocluzie aortică – un cheag mare de sânge în artera principală a corpului, chiar în locul în care aceasta se împarte în două părți pentru a merge pe fiecare picior. Sângele nu intra în arterele iliace și picioarele îi erau lipsite de viață. Este o afecțiune extrem de periculoasă care poate ucide între 20% și 50% dintre pacienți, spune medicul care l-a îngrijit. „Doar că nu se întâmplă de obicei la un tânăr de 38 de ani”, a declarat el pentru CNN.

Diagnosticul rapid și o procedură chirurgicală pentru a deschide arterele și a scoate cheagul folosind un cateter au salvat pacientul. Medicii care tratează pacienții cu coronavirus observă o serie de sindroame ciudate și înspăimântătoare, incluzând cheaguri de sânge de toate dimensiunile pe tot corpul, insuficiență renală, inflamații cardiace și complicații imune.

Virusul atacă întregul organism

„Un lucru care este atât curios și frustrant este faptul că această boală se manifestă în atât de multe moduri diferite”, a spus dr. Scott Brakenridge, profesor asistent în echipa de chirurgie de la  University of Florida College of Medicine. Deși Covid-19 este o infecție respiratorie, este clar că virusul care o provoacă afectează întregul corp. Dar cele mai evidente simptome ale infecției sunt cele clasice: febră, pneumonie și respirație greoaie.

Dar virusul pare să afecteze și unele organe direct. Unul dintre cele mai grave este atacul său asupra învelișului intern al vaselor de sânge, care la rândul său provoacă o coagulare nefirească a sângelui.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: