Redactia.ro
Home » Coronavirus » O asistentă medicală din Botoșani a murit la trei zile după s-a vindecat de COVID-19. Ce spun medicii care au tratat-o

O asistentă medicală din Botoșani a murit la trei zile după s-a vindecat de COVID-19. Ce spun medicii care au tratat-o

O asistentă medicală din Botoșani a murit la trei zile după s-a vindecat de COVID-19. Ce spun medicii care au tratat-o

O asistentă din Botoșani a murit la trei zile după ce a fost declarată vindecată de coronavirus. Medicii care au tratat-o au declarat că este posibil ca plămânii să îi fi fost mai afectați decât se credea inițial, pentru că avea niște probleme de sănătate mai vechi.

Asistentă medicală moartă după vindecarea de coronavirus

Femeia a fost confirmată pozitiv cu coronavirus, iar cum a fost în stare gravă, a fost transferată la terapie intensivă. După 20 de zile, starea ei a devenit mai bună și testele au arătat că nu mai are infecția în corp.

A fost confirmată pozitiv la testul COVID-19. Ulterior a fost tranferata pe terapie intensivă în stare gravă. A fost intubata aproximativ 20 de zile după care starea ei generală s-a ameliorat uşor iar testele au devenit negative”, a declarat Ioan Asfatei, purtător de cuvânt la Spitalul Botoșani.

Totuși, cei care au tratat-o au explicat că asistenta avea și alte boli, dezvoltate înainte de a fi infectată cu coronavirus.

“Suferea de bronho-pneumonie, tulburări de coagulare, încă dinainte de COVID. Automat, odată cu agravarea ei, a produs complicaţii şi la bolile de bază”, a explicat Monica Adascaliței, director DSP Botoșani.

Analize suplimentare pentru vindecați

În toată țară toți pacienții care au fost internați din cauza infecției cu noul coronavirus sunt chemați la spitale pentru analize suplimentare, din cauza evoluției infecției în afectarea plămânilor.

Astfel, la Timișoara zeci de pacienți declarați vindecați vor trebui să se întoarcă la Spitalul Județean pentru noi investigații medicale.
Dacă vor fi descoperite probleme, pacientul în cauză va rămâne în unitatea medicală și va fi internat pentru o zi.

Pacienţii care prezentau insuficiență respiratorie, prezentau modificări imagistice fie radiografice, fie prin CT îi rechemam pentru a vedea evoluţia acestei patologii, iar dacă imaginile nu s-au remis şi se menţine boala pulmonară ei vor fi introduşi într-un program fie de recuperare pulmonară, fie pe prevenţiei a fibrozei pulmonare la aceşti pacienţi. Eu cred că în jur de 30-40 la sută au avut aceste modificări”, a spus Virgil Musta, medic boli infecțioase, potrivit PRO TV.

În Timișoara au fost declarate vindecate 420 de persoane care au fost infectate cu COVID-19.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini