Redactia.ro
Home » Sport » Craiova – CFR Cluj, meciul care decide titlul în Liga 1!

Craiova – CFR Cluj, meciul care decide titlul în Liga 1!

titlu Liga 1, CFR Cluj, Universitatea Craiova

Universitatea Craiova – CFR Cluj este meciul care va decide campioana în Liga 1. Partida are loc luni, de la ora 21.00. Există trei scenarii posibile.

Din cauza pandemiei de coronavirus, Liga 1 a fost dată peste cap. Multe meciuri au fost amânate, reprogramate iar programul echipelor a fost foarte încărcat. S-a ajuns astfel, ca titlul să se joace în ultima etapă. CFR Cluj a câștigat aseară, 2-0 meciul cu FCSB, iar în acest moment a trecut pe primul loc în clasament. Are două puncte mai mult decât contracandidata la titlu, Universitatea Craiova, astfel că meciul direct devine decisiv. În plus Astra – Craiova a fost amânat ieri, după ce 4 fotbaliști giurgiuveni au fost testați pozitiv cu coronavirus.

Toate calculele pentru titlu

Există trei variante posibile în acest moment pentru desemnarea campioanei.
1. Dacă Universitatea câștigă meciul cu CFR atunci va avea un punct mai mult decât clujenii și va deveni campioană.
2. În cazul în care CFR Cluj câștigă va fi campioană.
3. Ultima variantă și cea mai complicată ar fi dacă meciul se termină la egalitate. În acest caz, clujenii ar avea 2 puncte mai mult decât Craiova, care ar avea însă un meci mai puțin, cel cu Astra. În această variantă titlul s-ar decide la comisii.
LPF trebuie să ia o decizie în privința meciului, Astra – Craiova. Totuși este aproape imposibil reprogramarea partidei până pe 3 august. Aceea este data când UEFA trebuie să primească numele echipelor care vor juca în sezonul următor în Cupele Europene.

Clasament Liga 1 – play-off

1. CFR Cluj 46 puncte
2. U Craiova 44 puncte
3. Astra Giurgiu 33 puncte
4. FCSB 31 puncte
5. FC Botoșani 29 puncte
6. Gaz Metan 25 puncte