Redactia.ro
Home » Știri » Cresc pensiile de la 1 septembrie. Câți bani primesc în plus românii

Cresc pensiile de la 1 septembrie. Câți bani primesc în plus românii

Violeta Alexandru

Veste bună pentru români. Pensiile vor crește de la 1 septembrie, potrivit unui anunț al ministrului Muncii, Violeta Alexandru. Totuși, aceasta nu a precizat procentul cu care se vor majora pensiile, dar a precizat că sunt luate în calcul mai multe scenarii.

Pensiile vor fi majorate de la 1 septembrie

Pensiile vor crește începând din această toamnă, a anunțat ministrul Muncii, Violeta Alexandru. Aflată într-o vizită de lucru în județul Alba, ministrul a răspuns întrebărilor despre majorarea pensiilor, o problemă delicată cu multe declarații contradictorii din partea oficialilor.

Violeta Alexandru a explicat că în ciuda situației actuale, adică a pandemiei de coronavirus, pensiile vor crește. Ea a dat asigurări că Guvernul va face acest efort pentru ca pensiile să crească de la 1 septembrie.

„Pensiile vor crește. Este și o obligație și o determinare pe care o avem ca în pofida situației generate de pandemie, cu efect direct asupra economiei, să facem ce trebuie făcut pentru ca românii să aibă pensiile crescute de la 1 septembrie și acesta este un angajament ferm pe care Guvernul îl face”, a spus ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Mai multe scenarii pentru majorarea pensiilor

Totuși, ministrul Muncii nu a vorbit și despre procentul cu care se vor majora pensiile. În spațiul public s-au vechiculat două cifre: este vorba despre o majorare cu 40%, sau una de 10%. Violeta Alexandru a spus că sunt luate în calcul mai multe scenarii.

„Se fac, într-adevăr, mai multe scenarii, dar nu are sens să vă confirm sau să vă înaintez alte cifre, pentru că nu aceasta este abordarea pe care eu, personal, o am. Aștept ca Ministerul Finanțelor să ne pună la dispoziție evaluarea necesară cu privire la încasările în buget în această perioadă deosebit de dificilă din economie și, în funcție de ceea ce găsim, cu toată transparența, vom explica ce se poate face, în ce calendar și așa mai departe”, a spus Violeta Alexandru.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: