Redactia.ro
Home » Homepage » Creșterea pensiilor și a alocațiilor, un vis tot mai îndepărtat. Premierul Orban vine cu precizări importante

Creșterea pensiilor și a alocațiilor, un vis tot mai îndepărtat. Premierul Orban vine cu precizări importante

alocațiile

Alocațiile ar trebuie să fie majorate cu 50% de la 1 august, iar pensiile cu 40% de la 1 septembrie. Din păcate, premierul Ludovic orban vine din nou cu vești proaste.

Șeful Executivului reduce speranțele de creștere a pensiilor și alocațiilor pe măsură ce se apropie termenul. Guvernul își dorește creșterea pensiilor și alocațiilor copiilor, însă va face acest lucru când majorările se vor putea baza pe o realitate economică, a spus, joi, prim-ministrul Ludovic Orban, potrivit Mediafax.

Întrebat, joi, într-o conferință de presă la Constanța, când vor crește pensiile și alocațiile, Orbana răspuns că acest lucru se va întâmpla atunci când se va adopta un act normativ. „Cert este că ne dorim și creșterea alocațiilor și creștere pensiilor, dar această creștere trebuie să se bazeze pe o realitate economică. Orice creștere trebuie să poată să fie plătită și să se bazeze cu adevărat pe venituri atât ale bugetului de stat, cât și ale bugetului de pensii”, a spus premierul.

CCR a dat undă verde dublării alocațiilor

Alocaţiile copiilor trebuie dublate de la 1 august, a decis, cu uninimitate de voturi, miercurea trecută, Curtea Constituţională a României (CCR), care a respins sesizarea Guvernului. Curtea Constituţională a României a decis miercuri că legea care anula OUG 2/2020, prin care era amânată până la 1 august dublarea alocaţiilor acordate copiilor, este constituţională

Este vorba de o lege adoptată în Parlament, prin care a fost respinsă OUG 2/2020 adoptată la începutul anului de către Guvern, act normativ care amâna, de la 1 februarie la 1 august, intrarea în vigoare a dublării alocaţiilor pentru copii.

Prin această decizie, Curtea Constituţională a aprobat practic dublarea alocaţiilor pentru copii, aşa cum prevedea art.I pct.1 din Legea nr.14/2020. Prin această lege, alocaţia pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani creşte la 300 de lei. Pe 3 iunie, plenul Camerei Deputaţilor a respins, printr-o lege, OUG 2/2020 care proroga termenul pentru dublarea alocaţiilor copiilor la 1 august 2020.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: