Redactia.ro
Home » Homepage » Cristian Tudor Popescu, desfiinţat după ce a făcut-o ţigancă pe Viorica Dăncilă

Cristian Tudor Popescu, desfiinţat după ce a făcut-o ţigancă pe Viorica Dăncilă

Cristian Tudor Popescu

Cristian Tudor Popescu şi-a atras un val de critici după ce a dat de înţeles într-un articol că Viorica Dăncilă are origini rome.

„PSD Sibiu zice să nu-i votăm pe Iohannis și Barna, că nu au nume românești, ei au nume nemțesc și unguresc. Are dreptate PSD. S-o votăm pe rromânca Dăncilă, care are un frumos nume rrom: dănci înseamnă copil de țigan sau lăutar țigan, provenind din expresia rromă den ci, „dă-mi ceva!”. Eventual, un vot.”, a scris Cristian Tudor Popescu într-una articol pe Republica.ro.

Alăturarea făcută de CTP i-a atras critici dure atât din partea cititorilor săi, cât şi din partea comunităţii rrome.

„CTP manca-ti-as tie forehand-ul ala bengos. Ai vrea sa omori niste tigani cu serviciul, este? Punctul 1. mi se pare usor rasist. Am intalnit si rromi foarte destepti si de treaba in viata asta, dupa cum am vazut si romani mai destepti sau mai prosti”, a comentat un cititor la articolul lui CTP.

Cristian Tudor Popescu a ajuns la spital!

De asemenea, Gelu Dumincă, sociolog şi membru asumat al comunităţii rome, califică articolul lui CTP drept o „mizerie”.

„Că tot văd oameni care nu înțeleg mizeria ctp-ului: o induce ideea unei interiorități pe care cineva o are din cauza numelui de familie pe care il are (care nu este neaoș românesc) este o mizerie. A căuta înțelesuri ascunse si care nu exista în prenumele cuiva, este tot o mizerie. Foarte probabil ca „Popescu”, „Tudor” sau „Cristian” să însemne, în știu eu ce limbă a pământului, stiu eu ce traznaie. Asta nu înseamnă că acel înțeles il definește in vreun fel pe domnia sa.

CTP a răspuns la o chestiune grobiana tot cu un grobianism. În plus, „danci” e super peiorativ. Măcar atât să fi spus în explicatia sa fără sens”, a scris Gelu Duminică pe Facebook.

Ciprian Necula, activist rom, a scris şi el că gestul jurnalistului este un „derapaj” şi că ar trebui ca CNCD să se autosesizeze.

„Indiferent de cât de răsfăţat al publicului ar fi CTP-ul, trăind într-un stat european, trebuie, totuşi, să existe şi-un modus in rebus, astfel că derapajele xenofobe, rasismul, intoleranţa etnică şi discriminarea să nu poată fi trecute cu vederea mai ales moraliştilor din spaţiul public.

Eu nu văd decât trei soluţii onorabile de ieşire din această penibilă impostură:

– CTP să-şi recunoască vina şi să publice un text pe tema xenofobiei, în care să-şi ceară scuze romilor, dar şi majoritarilor, pentru derapajele sale rasiste;

Cristian Tudor Popescu a şters pe jos cu Dăncilă după ce premierul a zis că la 10 august s-a încercat o lovitură de stat

– publicul să-l sancţioneze prompt, trimiţându-i mesaje prin care să-i comunice că asemenea proiecţie jigneşte nu doar demnitatea a 10% din populaţia acestei ţări ci şi a oricărui om de bun simţ;

– CNCD şi justiţia să-şi facă datoria.

Sincer să fiu, n-am mari aşteptări de la CTP. După cum nici de la publicul său ţintă. Şi, totuşi, mi-ar plăcea să nu fie nevoie de CNCD”, a scris Ciprian Necula pentru Adevărul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: