Redactia.ro
Home » Homepage » Cristian Tudor Popescu, reacție acidă în cazul pădurarului ucis de hoții de lemne

Cristian Tudor Popescu, reacție acidă în cazul pădurarului ucis de hoții de lemne

Cristian Tudor Popescu

Cristian Tudor Popescu este revoltat din cauza autorităților. Analistul crede că jandarmii ar trebui să-i apere pe pădurari și să apere pădurile de hoții de lemne.

CTP a vorbit despre atacurile recente asupra unor pădurari. „În acest timp, în care se pune problema guvernului monocolor și a anticipatelor și a Hidroelectrica pe bursă, în acest timp mor pădurari unul după altul, uciși. Atacați, uciși… O țară întreagă se uită la asta, iar lemnul se fură ca-n codru. Și-n acest timp nu se găsește nimeni în vreun guvern, în ăsta care nu există, în ăsta care e mort – cum zice Ponta -, de la Palatul Victoria… Cineva, dă un ordin, dă ceva, cum zicea Adrian Păunescu”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Digi 24.

Cristian Tudor Popescu a ajuns la spital!

„Ce ordin să dea? Să vină jandarmii. Jandarmii care n-au pe nimeni de bătut în momentul de față. Să vină să îi apere pe oamenii ăia, pe pădurari. Și să apere pădurile patriei de hoți. Și să se asigure urmărirea lemnului, traseul lemnului cu organele de forță, poliție, jandarmi. Acolo este cheia, ca și la fierul vechi, furatul de capace de canal, instalații de irigații și așa mai departe. Totul e să urmărești unde se duc ăia să-l vândă. Așa-i și la lemn, trebuie să urmărești lemnul. Dacă îi împiedici să mai vândă lemn de furat, asta e, îi blochezi cu adevărat pe hoți. Nimic din toate astea nu se face. Între timp noi avem probleme ca guvernul să fie neapărat „monocolor”, a mai spus gazetarul.

Declarația sa vine în condițiile în care agresiunile asupra pădurarilor s-au înmulțit în ultima vreme. În ultimii patru ani, 168 de pădurari au agresați de hoți și 5 au fost uciși.

Pădurarul din Maramureș, bătut cu bestialitate apoi ucis de hoții de lemne

Un pădurar din Maramureş a fost bătut cu bestialitate şi ucis de mafia hoţilor de lemne. Conform directorului general al Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva, George Mihăilescu, violenţa la care a fost supus bărbatul din Ocolul Silvic Strâmbu Băiuţ a fost extremă.

După ce a fost în cele din urmă împuşcat, bărbatul a fost aruncat într-o râpă. Pădurarul avea 37 de ani, era căsătorit şi era tatăl a trei copii.

Loading...