Redactia.ro
Home » Sport » Cristina Neagu a reacționat, după declarațiile jucătoarei din Muntenegru

Cristina Neagu a reacționat, după declarațiile jucătoarei din Muntenegru

Cristina Neagu, Cristina Neagu răspuns, handbal, Jocurile Olimpice

Jovanka Radicevic a declarat că românca i-ar fi cerut să tragă pe lângă poartă în meciul din Turneul Preolimpic. Cristina Neagu a avut o primă reacție după acuzele care i-au fost aduse.

România a câștigat meciul cu Muntenegru, scor 28-25, dar nu s-a calificat la Jocurile Olimpice din Japonia. Tricolorele aveau nevoie de o diferență de cel puțin 5 goluri. Cea mai bună jucătoare din Muntenegru a acuzat-o pe Cristina Neagu că i-ar fi cerut să tragă pe lângă poartă, în finalul meciului.

„Mi-a zis: «Te rog, ratează! Lasă-ne să mai dăm două goluri!»”, a declarat Jovanka Radicevic, pentru presa din Muntenegru.

Cristina Neagu a avut o primă reacție după această declarație.

„Sportul se joacă pe teren. Terenul este locul unde victoriile și înfrângerile se succed și doar acela este locul unde trebuie să se întâmple asta. Cred că după atâția ani de carieră la cel mai înalt nivel, mă cunoașteți deja și știți că mă feresc de polemici și îmi văd cu seriozitate de cariera pe care mi-am construit-o cu extrem de multă muncă și chiar sacrificii.
De fiecare dată când intru pe teren, joc până la ultima fărâmă de energie, lucru care s-a întâmplat și la turneul preolimpic în care am luptat alături de România pentru calificarea la Jocurile Olimpice. Iubesc și respect sportul pe care îl practic și cred că fair play-ul mă definește. Iar lucrul ăsta va rămâne neschimbat”, a spus Cristina Neagu.

Președintele federației de handbal o apără pe Neagu

Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal i-a luat apărarea celei mai bune jucătoare din România. De asemenea a avut o replică și pentru norvegieni, cei care acuzau o înțelegere între România și Muntenegru.

„Este regretabil faptul că imaginea unei jucătoare de talia Cristinei Neagu este afectată în felul acesta. Cristina este o adevărată campioană, care s-a luptat până în ultima secundă pentru calificare, într-un meci în care a fost evident că nu era vorba de nimic altceva decât de o competiție între profesioniști de cea mai înaltă clasă.
Cristina și-a pus de multe ori în pericol chiar și sănătatea, mereu pentru același vis, ca steagul României să fie reprezentat cu cinste. Perpetuarea unei informații neverificate îi afectează grav imaginea și rugăm toate instituțiile media care au preluat această informație să își ceară scuze public față de singura sportivă care a fost numită de 4 ori cea mai bună handbalistă a lumii”, a spus și Alexandru Dedu.

“Am jucat lângă Cristina și am împărțit aceeași cameră la echipa națională. Nu pot pune semnul egalității între ea și nicio altă jucătoare. Un exemplu de profesionist 100%, de muncă și respect pentru handbal și tot ceea ce ține de fenomen. M-a inspirat și m-a motivat și atunci, continuă să o facă și acum. Nici nu era nevoie să vorbesc cu ea ca să știu că așa ceva nu poate fi adevărat. Din păcate, trăim într-o lume a răstălmăcitului cuvintelor și a scandalurilor. Îmi pare enorm de rău că și Cris trece prin asta acum. Nu e deloc fair!”, a spus și
Cristina Vărzaru, secretar general FRH, potrivit gsp.ro.

Naționala României a încheiat grupa din cadrul Turneului Preolimpic de la Podgorica pe locul 3 și a ratat calificarea la Olimpiada de la Tokyo.