Redactia.ro
Home » Sport » Cristina Neagu: ”Îmi e foarte greu! Am dureri!”

Cristina Neagu: ”Îmi e foarte greu! Am dureri!”

Cristina Neagu, CE Handbal, Romania

Naționala României de handbal a jucat destul de slab la Campionatul European din Danemarca. În acest moment este pe ultimul loc în grupa principal. “Eu nu-mi caut scuze… Pur şi simplu la acest turneu final am venit fără pregătire adecvată din motive importante și cu circumstanțe, nu am putut să fiu la cel mai înalt nivel al meu”, a declarat Cristina Neagu.

Naționala României este codașa grupei. Mai are de jucat două meciuri în 14 şi 15 decembrie, cu Ungaria și Olanda. Cristina Neagu a oferit un interviu celor de la News.ro în care explică ce s-a întâmplat cu echipa națională.

“Obiectivul nostru este de obicei să intrăm în primele şase locuri la fiecare turneu final. Ştiam şi noi că ne va fi foarte greu, pentru că s-au jucat puţine meciuri în acest sezon, apoi chiar înainte de plecare am pierdut-o şi pe Crina Pintea, în Danemarca am pierdut-o şi pe Laura Moisă, nu a fost uşor să ne redresăm şi cu toate acestea, cred că am fost destul de aproape. Si cu Germania, şi cu Norvegia. Cel mai slab meci a fost cel cu Croaţia, nu pot să-mi explic ce s-a întâmplat. S-a adunat multă oboseală în noi. Cam acesta e obiectivul pentru noi la orice turneu final, pentru că clasare cât mai bună ne aduce o postură bună pentru următoarele calificări la Europene sau Mondiale. Iar eu, de fiecare dată îmi doresc să ne luptăm pentru medalii, însă anul acesta am fost conştientă de la început că era foarte greu, aproape imposibil”, a spus românca.

Primele două clasate în grupele principale vor juca semifinalele, în 18 decembrie. În aceeași zi se vor juca și meciurile pentru locurile 5-6. Finalele au loc pe 20 decembrie.
În grupa principală, româncele au pierdut primul meci cu Croația, scor 20-25. În grupa preliminară rezultatele au fost 19-22 cu Germania, 28-24 cu Polonia şi 20-28 cu Norvegia.

Neagu nu și-a revenit după ce a avut COVID-19

Pentru Cristina Neagu, 2020 a fost un an dificil. A avut COVID -19 și încă se resimte. În plus s-a și accidentat. A mers la turneul final dar nu este total refăcută.

”M-am obişnuit ca în fiecare an aşteptările să fie foarte mari de la mine, oamenii aşteaptă mereu să marchez mult la fiecare meci. Şi eu îmi doresc asta, aşa i-am obişnuit, însă nu e atât de simplu. Eu nu-mi caut scuze, cred că de fiecare dată am fost realistă. Pur şi simplu la acest turneu final am venit fără pregătire adecvată din motive importante şi cu circumstanţe, nu am putut să fiu la cel mai înalt nivel al meu.
Sincer, mi-e greu la fiecare meci, am dureri de tot felul, am încercat să-mi fac treaba cât mai bine, dar nu am fost la nivelul la care era toată lumea obişnuită. Din motivul acesta au şi apărut tot felul de discuţii despre mine. Ştiu că în momentul în care o să fiu 100% fizic şi medical voi fi aceeaşi jucătoare pe care o ştie toată lumea şi care îmi doresc să fiu. Din păcate, acest turneu m-a prins într-un moment nefast”, a mai spus Cristina Neagu.