Redactia.ro
Home » Știri » Criza Covid a luat o anvergura cutremurătoare în această țară! ”Este copleşitor şi de necrezut”

Criza Covid a luat o anvergura cutremurătoare în această țară! ”Este copleşitor şi de necrezut”

Criza Covid a luat o anvergura cutremurătoare în această țară! ”Este copleşitor şi de necrezut”

Brazilia are cea mai mare rată de infectare din lume, raportată la populație, iar în India anvergura crizei este cutremurătoare.

Criza Covid a luat o anvergura cutremurătoare în această țară

Multe țări din lume sunt încă sub stăpânirea pandemiei de coronavirus. În Brazilia este cea mai mare rată de infectare din lume, raportată la populație, iar în India anvergura crizei este cutremurătoare. Mai mult, Turcia a impus carantina națională, cu peste 40.000 de noi cazuri zilnic. La fel și Rusia, dar una mascată sub forma unei vacanțe de sărbători.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, săptămâna trecută, pe plan global, s-au înregistrat tot atâtea cazuri cât în primele 5 luni ale pandemiei.

De asemenea, un senzor semnalează scăderea nivelului de oxigen până la un nivel periculos. Pacientul nu se afla într-un spital, ci într-un cort ridicat de voluntari la marginea capitalei New Delhi. Un bărbat a fost refuzat de 3 spitale.

”Nici nu ştiu pe cine să dau vina mai abitir, pe guvern sau pe spitale”, a spus el.

India a raportat luni peste 368.000 de cazuri noi, fiind a douăsprezecea zi la rând când sunt raportate peste 300.000. Sâmbătă au fost chiar 402.000 de noi îmbolnăviri, un record mondial cutremurător. Şi bilanţul deceselor creşte vertiginos, cu aproape 4 mii pe zi. Experții medicali cred însă că cifrele reale din India, o țară cu peste 1,35 miliarde de locuitori, pot fi de cinci până la zece ori mai mari decât cele oficiale. Voluntarii se ocupă de colectarea cadavrelor.

”Am venit să luăm trupul vărului lui. Cu două zile în urmă, am colectat trupul unchiului meu. A murit din lipsă de oxigen”, a declarat voluntarul Paramjeet Singh.

Simran Kaur, fiica unui bărbat mort de COVID-19: „Simt că este un imens eşec al guvernului, al naţiunii. Am fost dus cu vorba în legătură cu buteliile de oxigen, de care n-am putut face rost la timp pentru tatăl meu.”

Electoratul pare să-l fi sancţionat totuşi pe premierul Narendra Modi pentru că a pus politică mai presus de sănătatea oamenilor, continuând campania electorală. Partidul sau a fost învins într-unul din statele cheie, Bengalul de Vest.

”Este copleşitor şi de necrezut. Încotro te uiţi, vezi ambulante cu persoane decedate. Noi am numărat 42 de ambulanțe cât ține strada, iar crematoriile lucrează fără încetare”, a declarat Alex Crawford, reporter Sky.

Rusia a intrat într-o vacanţă de 10 zile

Pe de altă parte, Rusia a intrat într-o vacanţă de 10 zile, un soi de carantină mascată, pentru a stopa al treilea val al pandemiei.

”Astăzi, în Rusia se îmbolnăvesc zilnic tot atât de mulţi oameni că în vârful din mai 2020, dar mor de două ori mai mulţi decât în mai 2020”, a declarat Vasily Vlassov, expert în sănătate publică.

În ciuda faptului că Rusia are trei seruri anti-COVID proprii, campania de imunizare bate pasul pe loc. Sub 9% dintre ruşi au primit măcar o doză de ser şi doar 5% – ambele doze.

”În 2020, ruşii au fost bombardaţi cu mesaje contradictorii. Ba că pandemia este doar o ameninţare deşartă, e doar o răceală. Ba că virusul ucide şi am fost închişi în case, ba că vaccinurile ucid, cu excepţia celor ruseşti. Asta i-a făcut pe oameni să fie circumspecţi”, a mai spus Vasily Vlassov.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: