Redactia.ro
Home » Știri » CTP îl critică pe Voiculescu: ”Problema principală a lui Vlad Voiculescu a fost lipsa de interes față de oameni și față de bolnavi”

CTP îl critică pe Voiculescu: ”Problema principală a lui Vlad Voiculescu a fost lipsa de interes față de oameni și față de bolnavi”

CTP îl critică pe Voiculescu: ”Problema principală a lui Vlad Voiculescu a fost lipsa de interes față de oameni și față de bolnavi”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat că demiterea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății este una normală. Gazetarul spune că Voiculescu nu a greșit ca activist umanist bun, ci ca politican prost.

CTP îl critică pe Voiculescu

Cristian Tudor Popescu vede o diferență mare între Vlad Voiculescu în calitate de activist social și Vlad Voiculescu în calitate de politician.

”Pentru mine, evoluția lui Vlad Voiculescu în calitate de ministru al Sănătății a fost una dintre cele mai neplăcute surprize de când observ viața politică, guvernamentală din România de 30 de ani încoace. Din primul moment, domnul Voiculescu a avut un comportament nu de activist umanist, așa cum a fost înainte de a fi ministru – a fost un om care s-a ocupat îndeaproape de cei aflați în suferință, de copiii bolnavi și a făcut niște lucruri bune în direcția asta. Nu s-a comportat și nu a greșit ca un activist al societății civile.

Pentru că, dacă s-ar fi întâmplat asta, aș fi înțeles: da, a venit cu niște lucruri, cu idealisme, cu utopii umanitare și s-a ciocnit de sistem, de politică, de diversele operațiuni de culise, de putreziciunea sistemului și atunci a greșit. Nu. Spre surprinderea mea, toate greșelile lui Vlad Voiculescu – și nu au fost deloc puține – sunt greșeli de politician prost. Nu știu cum a fost posibil ca peste noapte să se transforme domnul Vlad Voiculescu dintr-un activist umanist bun într-un politican prost. Au fost încercări de a lua prim-planul ca imagine, prin hărțuieli, mici încăierări de imagine cu partenerii de coaliție”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

Mai mult, Cristian Tudor Popescu a detaliat ce însemană politican prost spunând că ”prost e acea persoană incapabilă să aprecieze exact consecințele acțiunilor sale”.

”Prost înseamnă o persoană incapabilă să aprecieze exact consecințele acțiunilor sale. (…) Dl. Voiculescu nu a gândit consecințele propriilor sale acțiuni. Nu l-am văzut niciun moment ducându-se spre lucruri fundamentale, spre funcționarea sistemului medical”, a continuat Cristian Tudor Popescu.

CTP consideră că Florin Cîțu nu putea accepta așa ceva

Cristian Tudor Popescu spune că Florin Cîțu nu avea cum să accepte gesturile lui Vlad Voiculescu și ale secretarului de stat Andreea Moldovan, cu referire la publicarea în Monitorul Oficial a ordinului de modificare a condițiilor de carantinare, fără anunțarea guvernului și a premierului.

”Acest document a fost aruncat, a ajuns în Monitorul Oficial fără să existe o comunicare și fără să știe de el premierul. Așa ceva nu poate fi acceptat. Adică domnul Florin Cîțu, dacă ar accepta așa ceva, ar trebui să plece el din funcție, însemnă că nu e premier, din moment ce astfel de documente pot să ajungă în Monitorul Oficial (…) fără ca dânsul să știe – nu se poate accepta așa ceva. Și nu știu cum pot justifica domnii Barna și cei de la USR un asemenea gest”, a afirmat CTP.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: