Redactia.ro
Home » Știri » CTP: Iohannis bate cuiul în scândura pe care i-a întins-o cu grație doamna Dăncilă

CTP: Iohannis bate cuiul în scândura pe care i-a întins-o cu grație doamna Dăncilă

Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că actualul Guvern are nevoie de o nouă confirmare în Parlament, solicitând ca această procedură să fie declanşată.

După alegeri, cu o nouă majoritate, în mod constituţional, putem face mult mai mult împreună. Până atunci, astăzi, actualul Guvern are nevoie de o nouă confirmare în Parlament, printr-o procedură pe care le solicit să o declanşeze.

Dacă – dacă – noua configuraţie a Guvernului va trece în Parlament, eu le spun celor de la guvernare că voi rămâne ferm pe poziţia mea de apărător al valorilor democratice, al statului de drept, al modelului de dezvoltare pro-occidental, pe care îl merită şi îl doresc majoritatea românilor. Nu voi permite PSD să îşi bată joc de România şi de români! Dacă însă noua configuraţie a Guvernului nu va fi aprobată, îi asigur pe români că există soluţii corecte, democratice şi constituţionale pentru ca România să nu intre într-o criză profundă„, a spus Iohannis.

Cristian Tudor Popescu consideră că premierul Viorica Dăncilă „i-a oferit pe tavă președintelui Klaus Iohannis puncte electorale” prin propunerile de remaniere.

Acum, acest moment anticipat de Klaus Iohannis vine mai devreme mulțumită doamnei Dăncilă. Doamna Dăncilă este artizanul a ceea ce vedeți. Domnul Iohannis nu face altceva decât să bată cuiul în scândura pe care i-a întins-o cu grație doamna Dăncilă, care s-a încăpățânat să preia PSD, s-a încăpățânat să candideze la Președinție, a dus la ruperea coaliției de guvernare și a oferit în acest fel pe tavă președintelui Iohannis puncte electorale, pe care le-a câștigat în acest moment.

 

Mișcările sunt logice din partea președintelui și firește că respinge în bloc, iarăși, aberantele numiri ale doamnei Dăncilă: Gîrbovan, Iulian Iancu, cum poți să vii cu așa ceva în astfel de momente?! Asta puteai să încerci când era mare și tare Dragnea, dar acum?!”, a arătat Cristian Tudor Popescu

„Nu a vrut Klaus Iohannis să ceară explicit demisia doamnei Dăncilă și implicit a Cabinetului ei, așa cum i-a solicitat concurentul său, rivalul său Dan Barna, însă a trimis guvernul la un vot de încredere în Parlament, pe care are șanse mici să-l capete”, a spus CTP pentru Digi24.

Klaus Iohannis a menţionat că, indiferent de situaţia politică internă, România rămâne o ţară stabilă, o democraţie consolidată, cu multe instituţii încă puternice şi eficiente, cu o economie privată funcţională şi dinamică, cu o societate civilă implicată şi activă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: