Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis, anunţ de ultimă oră despre aderarea la Schengen

Klaus Iohannis, anunţ de ultimă oră despre aderarea la Schengen

Bugetul României 2019

Klaus Iohannis a declarat, marţi, că aderarea la spaţiul Schengen şi la zona euro rămân obiective de îndeplinit pentru România, context în care le-a transmis diplomaţilor români că trebuie valorificat capitalul de încredere al preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Pentru România rămân în continuare de îndeplinit câteva obiective: aderarea la spaţiul Schengen (…) şi aderarea la zona euro când toate condiţiile vor fi îndeplinite. Trebuie să valorificăm eficient capitalul de încredere al preşedinţiei Consiliului UE, iar dumneavoastră, ca şefi de misiuni, puteţi avea un rol esenţial în atingerea acestui obiectiv„, a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni, la întâlnirea cu şefii de misiuni şi consulii generali, cu prilejul Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române.

La eveniment participă şi ministrul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu, şi ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba. Klaus Iohannis a mai declarat, marţi, că Parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii a devenit în această perioadă „mai robust şi a dobândit mai multă substanţă şi durabilitate”, potrivit Agerpres.

Klaus Iohannis, primul în topul candidaților la prezidențiale – sondaj IMAS

Parteneriatul strategic cu SUA, pilon esenţial al politicii externe a României, a devenit în această perioadă mai robust şi a dobândit şi mai multă substanţă şi durabilitate. Anvergura relaţiilor noastre politice a ajuns la un punct maxim după vizitele mele de la Casa Albă din 2017 şi cea de săptămâna trecută„, a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni, la întâlnirea cu şefii de misiuni şi consulii generali, cu prilejul Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: