Redactia.ro
Home » Știri » Cu cât cresc pensiile de anul viitor! Se schimbă formula de calcul a pensiilor

Cu cât cresc pensiile de anul viitor! Se schimbă formula de calcul a pensiilor

Cu cât cresc pensiile de anul viitor! Se schimbă formula de calcul a pensiilor

Noi vești privind creșterea pensiilor în România. Secretarul de stat în Ministerul Muncii a explicat cum se va lua de fapt decizia de majorare. 

Cu cât cresc pensiile de anul viitor! Se schimbă formula de calcul a pensiilor

Cătălin Boboc, secretar de stat în Ministerul Muncii, a explicat cum se va lua de fapt decizia de majorare a veniturilor primite de românii care au muncit deja zeci de ani și acum încearcă să ducă un trai decent după ce au cotizat la stat. Acesta explică că noua formulă de calcul a pensiilor o să schimbe modul în care și-au primit până acum pensiile.

Chiar dacă nu știe cu cât vor crește pensiile de fapt, totul fiind făcut printr-o decizie subiectivă, în urma unor calcule și analize, secretarul de stat promite că nimeni nu va avea neplăceri să le scadă pensia în urma noii legi a pensiilor ce ar urma să intre în vigoare anul viitor, după cum spunea și ministrul Muncii, Raluca Turcan.

”Să nu ia cineva în calcul scăderea pensiilor, în baza apariției acestei legi. Noi vrem un sistem echilibrat, care va duce poate și la ceva majorări. Astfel încat oamenii să o ducă mai bine. Nu le e garantată o creștere astăzi, pentru că această creștere nu este o decizie politică subiectivă. Am decis noi că mai crește pensia cu 100 de lei. Va fi rezultatul unor analize, a unor calcule pe hârtie. O creștere de pensie nu va fi o decizie subiectivă”, a precizat Cătălin Boboc, secretar de stat în Ministerul Muncii, potrivit realitatea.net.

Noua măsură privind pensiile românilor

Oficialul de la Ministerul Muncii, a explicat ce se va întâmpla cu pensiile din Pilonul II, pilon administrat privat și obligatoriu, care vine în completarea pensiei de la stat. Totodată, se modifică și modelul cadru al contractului individual de muncă, fiind introdusă o nouă obligație.

Raluca Turcan a anunţat și că a fost modificat modelul cadru al contractului individual de muncă şi introdusă o nouă obligaţie care îi revine angajatorului. Acesta trebuie să informeze salariatul, în momentul angajării, cu privire la obligaţia de a adera la un fond de pensii administrat privat.

„Pilonul II de pensii, administrat privat, este obligatoriu și vine în completarea pensiei de stat. Orice angajat din România contribuie la acest pilon de pensii. Este extrem de important să se informeze. Să opteze în cunoștință de cauză pentru un fond privat care să îi administreze acești bani. Ei fiind economisiți de-a lungul carierei, pentru a-și suplimenta veniturile în momentul pensionării. Prin urmare, am modificat modelul cadru al contractului individual de muncă. Și am introdus o nouă obligație care îi revine angajatorului. Să informeze salariatul, în momentul angajării, cu privire la obligația de a adera la un fond de pensii administrat privat. Cred că este important să punem accent mai mare pe această componentă de informare și de conștientizare a angajaților că au această opțiune. Astfel încât să poată să-și decidă singuri viitorul, alegând conștient în loc să fie repartizați aleatoriu de către sistem.”, a explicat Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: