Redactia.ro
Home » TV » Cu ce problemă de sănătate se confruntă Horia Moculescu: “Am suferit ca un câine”

Cu ce problemă de sănătate se confruntă Horia Moculescu: “Am suferit ca un câine”

Horia Moculescu, artistul în vârstă de 83 de ani a avut mari probleme de sănătate, din cauza unei afecțiuni pe care a descoperit-o cu ani buni în urmă. Faimosul compozitor a vorbit despre problemele de sănătate pe care le are și despre intervențiile chirurgicale la care a fost supus. 

 

“Am suferit ca un câine”

Horia Moculescu a vorbit pentru Antena Stars despre problemele de sănătate pe care le are și despre intervențiile chirurgicale la care a fost supus de-a lungul timpului. Celebrul pianist și compozitor a vorbit deschis despre momentele dificile prin care a trecut și despre cum se simte în acest moment. Horia Moculescu a avut probleme de sănătate care au durat aproximativ un deceniu. Artistul a descoperit că suferă de sindromul Morton, o boală care provoacă dureri la nivelul tălpii piciorului, dar și o amorțeală a degetelor.

Compozitorul a mărturisit că a fost nevoit să ia medicamente pentru durerile pe care le avea. Ulterior, maestrul a fst nevoit  să ia o decizie radicală cu privire la această problemă, din cauza suferinței de care părea să nu mai scape.

În urmă cu trei ani, Horia Moculescu s-a operat la piciorul stâng, dar operația nu l-a ajutat, ci chiar i-a făcut mai mult rău decât bine.

„Am suferit ca un câine trei ani de zile. Acum după a doua operație sunt infinit mai bine. Pentru că e într-un loc într-un piciorul se flexează zilnic de mii de ori. Pentru că acest sindrom morton se agață de un nerv de laba piciorului, atunci când vrei să îl extirpiezi îl scoți cu tot cu bucățica de nervi. Dar doctorul nu a vrut. Drept pentru care am suferit ca un câine.”, a spus Horia Moculescu pentru sursa citată.

Mai mult, după ce prima intervenție chirurgicală nu l-a ajutat în niciun fel, celebrul compozitor a fost nevoit să apeleze la o a doua intervenție chirurgicală.

„Am avut dureri groaznice. Mii de analgezice am folosit până am hotărât să mă operez încă o dată. Am cheltuit atât de mult în trei ani de zile. Un milion pe zi, un miliard pe un an. Am avut și cele mai scumpe analgezice. Am avut și două intervenții costisitoare ca să scap de dureri.”, a mai spus compozitorul la Antena Stars.

Cea de-a doua intervenție a fost un real succes pentru Horia Moculescu, iar acum se simte mai bine. Însă, marele artist a mărturisit că trauma pe care a suferit-o în urma intervențiilor nereușite nu a putut fi vindecată de nimic altceva.

 

Cu ce probleme de sănătate s-a mai confruntat compozitorul

Horia Moculescu suferă de Boală Obstructiv Pulmonară Cronică. Compozitorul a fost dependent timp de 40 de ani de fumat, lucru care și-a lăsat amprente dure asupra organismului său. Deși compozitorul s-a lăsat de fumat în urmă cu 20 de ani, s-a ales, în cele din urmă cu o Boală Obstructiv Pulmonară Cronică. Printre simptomele bolii se numără și tuse, bronșită acută și oboseală.

Cel mai mare regret din viaţa mea este acela că am fumat. Am făcut asta vreme de 42 de ani. Este o mare prostie să fumezi. Problema a fost că fumam prea mult. Ajunsesem să fumez peste 70 de ţigări pe zi, ceea ce era enorm. Nu regret nimic, nici măcar cea de-a patra casnicie, care mi-a fost atât de nociva şi toxica. Singurul regret rămâne acesta. Sunt foarte fericit că am avut tăria să renunţ la ţigări!”, declara artistul, în urmă cu 10 ani.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: